Χρηματιστές: Έπρεπε ήδη να έχει μπει «φρένο» στην πτώση της αγοράς

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστές: Έπρεπε ήδη να έχει μπει «φρένο» στην πτώση της αγοράς
Ο λόγος που το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει δεχθεί δυσανάλογα μεγάλη πίεση σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές είναι η «ρηχότητά» του.

Ένας εκρηκτικός συνδυασμός τριών παραγόντων έχει οδηγήσει σε ελεύθερη πτώση το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο πλέον εισέρχεται στην τρίτη διαδοχική εβδομάδα ισχυρών πιέσεων.

Όπως εξηγεί στο insider.gr ο Μάνος Χατζηδάκης, υπεύθυνος Επενδύσεων της Beta Χρηματιστηριακή, τρεις είναι πλέον οι παράγοντες που προκαλούν «σεισμό» στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά. Υπεύθυνοι σε ποσοστό 80% είναι οι φόβοι για τον κοροναϊό, ενώ μεγάλες πιέσεις ασκούν τόσο η βουτιά των τιμών του πετρελαίου, όσο και η συνεχιζόμενη ένταση στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Η «ρηχότητα» της ελληνικής αγοράς

Αυτός ο τριπλός συνδυασμός ασκεί ασφυκτικές πιέσεις στο ταμπλό, ενώ, όπως επισημαίνει ο κ. Χατζηδάκης, ο λόγος που το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει δεχθεί δυσανάλογα μεγάλη πίεση σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές είναι η «ρηχότητά» του.

Όπως μαρτυρά το βίαιο sell off της ελληνικής αγοράς, η αναστάτωση είναι πολύ μεγάλη στους κύκλους των επενδυτών. «Κάποιοι βέβαια τοποθετούνται αλλά ακόμη περισσότεροι χάνουν χρήματα», σχολιάζει ο κ. Χατζηδάκης, ενώ σε σχετική ερώτηση του insider.gr για το «πού θα φρενάρει η πτώση της αγοράς;», εκτίμησε ότι η αγορά «θα έπρεπε να είχε φρενάρει 50 μονάδες νωρίτερα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider