Ήπιες μεταβολές στον «μαύρο χρυσό»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπιες μεταβολές στον «μαύρο χρυσό»
Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου.

Ελαφρώς χαμηλότερα από τα 60 δολάρια το βαρέλι κινήθηκε το αμερικανικό αργό την Πέμπτη, καθώς η ζήτηση παραμένει συγκρατημένη σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα ενώ τα στοιχεία στις ΗΠΑ έδειξαν μεγάλη αύξηση στα αποθέματα βενζίνης.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,5 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα σε σχεδόν 502 εκατ. βαρέλια και τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 4 εκατ. βαρέλια σε πάνω από 230 εκατ. βαρέλια, καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή πριν από την καλοκαιρινή περίοδο οδήγησης.

«Η αύξηση των αποθεμάτων προϊόντων πετρελαίου πιθανώς δεν οφείλεται στην ασθενέστερη ζήτηση… αλλά στην υψηλή χρήση των διυλιστηρίων», ανέφεραν οι αναλυτές της Commerzbank.

Παράλληλα, η αύξηση της ρωσικής παραγωγής αλλά και οι εκτιμήσεις ότι η Τεχεράνη θα μπορούσε να διοχετεύσει πετρέλαιο και πάλι στην αγορά σε περίπτωση που αρθούν κάποιες από τις κυρώσεις πιέζουν επίσης τις τιμές.

Έτσι το WTI παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο με πτώση 0,05% στα 59,74 δολάρια, ενώ η τιμή του Brent αυξήθηκε ελαφρώς κατά 0,11% στα 63,24 δολάρια το βαρέλι.

Ανάλογες κινήσεις παρατηρήθηκαν και στα συμβόλαια Μαΐου και Ιουνίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider