Πετρέλαιο: Οι περικοπές στην παραγωγή έδωσαν ώθηση στις τιμές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Οι περικοπές στην παραγωγή έδωσαν ώθηση στις τιμές
Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο τη Δευτέρα.

Οι περικοπές στην παραγωγή και τα σημάδια ανάκαμψης της ζήτησης δίνουν ώθηση στο πετρέλαιο το οποίο ενισχύεται πάνω από 5% τη Δευτέρα.

Καθώς οι περισσότερες χώρες χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα στην επιχειρηματική δραστηριότητα και στις μετακινήσεις, η ζήτηση αρχίζει να ανακάμπτει ενώ ενισχυτικά στις τιμές λειτουργεί και η μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων.

«Οι τιμές του πετρελαίου ενδέχεται να σημειώσουν περαιτέρω άνοδο καθώς χαλαρώνουν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις», δήλωσε ο Stephen Innes, της AxiCorp αναφερόμενος στα έκτακτα μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω πανδημίας.

Η παραγωγή καταγράφει επίσης πτώση καθώς οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας μείωσαν τον αριθμό των εν λειτουργία πετρελαίου και φυσικού αερίου (οι οποίες λειτουργούν σε χαμηλό όλων των εποχών για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα).

Η θετική διάθεση ενισχύθηκε καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell εξέδωσε αισιόδοξη προοπτική για οικονομική ανάκαμψη αργότερα αυτό το έτος.

«Υποθέτοντας ότι δεν υπάρχει ένα δεύτερο κύμα του κορονοϊού, νομίζω ότι θα δείτε την οικονομία να ανακάμπτει σταθερά μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους», δήλωσε την Κυριακή το βράδυ σε τηλεοπτικά σχόλια.

Ο κορυφαίος εξαγωγέας του κόσμου στη Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα μειώσει επιπλέον 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως τον Ιούνιο, ενώ ο ΟΠΕΚ + θέλει να διατηρήσει τις υπάρχουσες περικοπές πετρελαίου πέρα ​​από τον Ιούνιο

Το Κουβέιτ και η Σαουδική Αραβία συμφώνησαν να σταματήσουν την παραγωγή πετρελαίου από το κοινό πεδίο Al-Khafji για ένα μήνα, ξεκινώντας από την 1η Ιουνίου, ανέφερε το Σάββατο η εφημερίδα Al Rai του Κουβέιτ.

Την Δευτέρα το πρωί (10.50 ώρα Ελλάδος) το αργό καταγράφει άνοδο κατά 5,20% στα 30,96 δολάρια και το μπρεντ κατά 3,66% στα 33,69 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider