Σε πτωτική τροχιά το πετρέλαιο - Εξαντλούνται τα περιθώρια αποθήκευσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε πτωτική τροχιά το πετρέλαιο - Εξαντλούνται τα περιθώρια αποθήκευσης
Εξαντλείται μέσα η δυνατότητα αποθήκευσης πετρελαίου σε διεθνές επίπεδο.

Σε πτωτική τροχιά εξακολουθεί να κινείται το πετρέλαιο εν μέσω ενός αρνητικού κλίματος το οποίο τροφοδοτείται από την αβεβαιότητα της πανδημίας, την υπερπροσφορά, τις χαμηλές τιμές και τις προβλέψεις για οικονομική ύφεση.

Την Τετάρτη το μεσημέρι (14.43 ώρα Ελλάδος) το αργό διαπραγματευόταν στα 11,05 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 4,49% και το μπρεντ στα 19,27 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,3%.

Το βράδυ της Τρίτης, η διεθνής τιμή του πετρελαίου υποχώρησε κάτω από τα 16 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από το 1999 καθώς οι αγορές συνεχίζουν να « παλεύουν»με την υπερπροσφορά που έχει επιφέρει το lockdown.

Η τιμή του Brent υποχώρησε στα 15,98 δολάρια το βαρέλι για να ανέβει πάνω από τα 17 δολάρια το μεσημέρι της Τετάρτης. Η τιμή είναι αισθητά χαμηλότερη από τα 28 δολάρια όπου διαπραγματευόταν ο «μαύρος χρυσός» την περασμένη εβδομάδα.

Ο Bjørnar Tonhaugen, επικεφαλής των αγορών πετρελαίου της Rystad Energy, δήλωσε ότι η δυνατότητα χερσαίας αποθήκευσης πετρελαίου σε διεθνές επίπεδο θα εξαντληθεί μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου και η αγορά θα πρέπει να στηρίξει τις πρωτοφανείς χαμηλές τιμές τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider