Ανοδική έκρηξη για τον χρυσό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδική έκρηξη για τον χρυσό
Στο ασφαλές καταφύγιο του χρυσού επιστρέφουν οι επενδυτές.

Δυναμικό «comeback» στην αγορά του χρυσού επιχειρούν οι επενδυτές την Τρίτη, εκτοξεύοντας τα συμβόλαια του πολύτιμου μετάλλου σε νέα υψηλά.

Ώθηση στους επενδυτές έδωσαν οι επιθετικές κινήσεις της Fed που προσπαθεί να προσφέρει ρευστότητα στην αγορά, αγοράζοντας κάθε δυνατό χρέος από έντοκα γραμμάτια, ομόλογα, χρεόγραφα που φέρουν κουπόνι μέχρι και βραχυπρόθεσμα δημοτικά ομόλογα, όσο και ο περιορισμός των εργασιών των μεταλλευτικών εταιρειών.

Παράλληλα, οι σημαντικότερες μεταλλευτικές εταιρείες Valcambi, Pamp και Argor-Heraeus έχουν περιορίσει σημαντικά την δραστηριότητα τους, καθώς εδρεύουν στην ελβετική περιοχή του Ticino, κοντά στα σύνορα με την Ιταλία. Αυτό δημιουργεί μεγαλύτερη ζήτηση για το χρυσό, ενώ ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο δίνουν και οι πιέσεις στο δολάριο.

Πιέσεις στην αγορά

Το προηγούμενο διάστημα μπροστά σε ένα σκηνικό χάους των αγορών μέρος των επενδυτών προέβαιναν σε βιαίες πωλήσεις στον χρυσό ώστε να εξασφαλίσουν ρευστότητα.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός με συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου καταγράφει άνοδο 6,16% κερδίζοντας 97,30 δολάρια στα 1.665 δολάρια ανά ουγγιά. Αντίστοιχα, ο χρυσός με συμβόλαιο παράδοσης Μαϊού καταγράφει κέρδη 6,3% κερδίζοντας 99 δολάρια στα 1.669 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider