Ισχυρή άνοδος για το πετρέλαιο εν όψει της συνάντησης του ΟΠΕΚ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή άνοδος για το πετρέλαιο εν όψει της συνάντησης του ΟΠΕΚ
Το αργό διαπραγματεύεται στα 56,89 δολάρια και το μπρεντ στα 61,82 δολάρια.

Ισχυρή άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο την Τετάρτη καθώς ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του αναμένεται να επεκτείνουν τις περικοπές στην παραγωγς για να στηρίξουν την αγορά, ενώ τα δεδομένα της βιομηχανίας δείχνουν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο κάτι το οποίο ευνόησε την άνοδο των τιμών.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας - ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ + - ενδέχεται να εγκρίνουν βαθύτερες περικοπές παραγωγής αργού την εβδομάδα αυτή, κατά τη συνάντησή τους στη Βιέννη, σύμφωνα με αξιωματούχο του Ιράκ.

Εν μέσω της αβεβαιότητας του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας, ο ΟΠΕΚ θα είναι ακόμη πιο αποφασισμένος να διατηρήσει ένα πλαφόν στις τιμές του πετρελαίου και θα εργαστεί για να επιτύχει ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα, δήλωσε ο Stephen Innes, αναλυτής αγορών στο AxiTrader.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις Η.Π.Α. μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα (κατά 3,7 εκατ. βαρέλια), σύμφωνα με το American Petroleum Institute (API).

Οι τιμές του πετρελαίου συγκρατούνται από την αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας. Η εμπορική διαφωνία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου έχει εξασθενήσει την παγκόσμια οικονομία και έχει περιορίσει την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου.

Την Τετάρτη το μεσημέρι (1.06 ώρα Ελλάδος) το αργό διαπραγματεύεται στα 56,89 δολάρια καταγράφοντς άνοδο κατά 1,41% και το μπρεντ στα 61,82 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,64%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider