Ισχυρή άνοδος για το πετρέλαιο λόγω μείωσης των αμερικανικών αποθεμάτων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή άνοδος για το πετρέλαιο λόγω μείωσης των αμερικανικών αποθεμάτων
Η Morgan Stanley μείωσε την προοπτική των τιμών για το υπόλοιπο έτος για το μπρεντ στα 60 δολάρια το βαρέλι.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, καθώς τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πτώση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ ενώ, παράλληλα, φαίνεται να εξασθενίζουν οι ανησυχίες για πτώση στη ζήτηση λόγω του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 11,1 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API).

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι πίστευε ότι η Κίνα ήταν ειλικρινής όσον αφορά την επιθυμία να επιτύχει μια εμπορική συμφωνία, ενώ ο Κινέζος αντιπρόεδρος δήλωσε ότι η Κίνα ήταν πρόθυμη να επιλύσει τη διαμάχη μέσω «ήρεμων» διαπραγματεύσεων.

Την Τρίτη, όμως, οι ανησυχίες επανεμφανίστηκαν μετά από τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργείου στην Κίνα ότι δεν είχε ακούσει για κανένα πρόσφατο τηλεφώνημα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας και ότι ήλπιζε ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για συνομιλίες.

Την Τετάρτη το μεσημέρι (1.34 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 55,71 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,42% και το μπρεντ στα 60, 20 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,16%.

Η Morgan Stanley μείωσε την προοπτική των τιμών για το υπόλοιπο έτος για το μπρεντ στα 60 δολάρια το βαρέλι από τα 65 και για το αργό στα 55 δολάρια το βαρέλι από τα 58 δολάρια, καθώς υποβάθμισε τις προβλέψεις αύξησης της ζήτησης για το τρέχον και το επόμενο έτος.

Με πληροφορίες από το Reuters

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider