Νέα «βουτιά» 10% για το Bitcoin

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα «βουτιά» 10% για το Bitcoin

Στα χαμηλά εννέα μηνών βυθίστηκαν τα κρυπτονομίσματα το τελευταίο 24ωρο, με το Bitcoin να χάνει 10% της αξίας του στη διαπραγμάτευση στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Το Bitcoin υποχώρησε κατά 9,8% στα 6.422 δολάρια, ενώ πτώση σημείωσαν και τα κρυπτονομίσματα Ripple, Ether και Litecoin.

Οι ανησυχίες για το πλαίσιο που ρυθμίζει την αγορά των κρυπτονομισμάτων και η ταχύτητα με την οποία αφομοιώνονται τα νέα αυτά ψηφιακά assets υπονομεύουν τις προοπτικές τους, οδηγώντας το Bitcoin στο 1/3 της αξίας στην οποία είχε ανέλθει στις αρχές του έτους.

Και οι χρηματοοικονομικοί κολοσσοί, όμως, φαίνεται να βάζουν φρένο στα σχέδιά τους για επέκταση στη νέα αυτή αγορά. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, η Goldman Sachs αναστέλλει για την ώρα τα σχέδιά της να «τρέξει» τμήμα διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων. Η πλατφόρμα ShapeShift ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα ζητά πλέον προσωπικά στοιχεία των χρηστών –μια πολιτική που αναμένεται να αποθαρρύνει τους χρήστες που επιζητούν ανωνυμία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider