Η τραπεζική βουτιά έριξε 3,83% το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η τραπεζική βουτιά έριξε 3,83% το Χρηματιστήριο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Ιουνίου του 2012 έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, καταγράφοντας μέσα σε δύο συνεδριάσεις απώλειες 7,95%, εν μέσω μαζικών πωλήσεων σε τραπεζικούς τίτλους. Είναι χαρακτηριστικό πως η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις μειώθηκε κατά 3,2 δισ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε σήμερα μεγάλες απώλειες 10,29%, ενώ στο διήμερο άθροισε πτώση 19,44%. Από τις τραπεζικές μετοχές την μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Eurobank (-12,75% στα 0,568 ευρώ), της Alpha Bank (-10,30% στα 1,48 ευρώ), της Εθνικής (-9,33% στα 0,204 ευρώ) και της Πειραιώς (-7,05% στα 0,145 ευρώ).

Η αγορά αναμένει τη Δευτέρα, οπότε θα δημοσιοποιηθούν οι αλλαγές στα ποσοστά συμμετοχών στις τράπεζες, προκειμένου να καταδειχτεί το ποια ξένα χαρτοφυλάκια βγήκαν πωλητές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 509,45 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 3,83%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 81,149 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 157.205.866 τεμάχια. Ανοδικά κινήθηκαν 25 μετοχές, 72 πτωτικά και 19 παρέμειναν σταθερές.

Σύμφωνα με τον Θάνο Βλαχόπουλο αντιπρόεδρο της Merit ΑΧΕΠΕΥ οι συνεχιζόμενες πωλήσεις τραπεζικών τίτλων από τους ξένους επενδυτές και η έλλειψη αγοραστικού ενδιαφέροντος για να απορροφήσει τη συγκεκριμένη πτώση συνηγορούν στο ότι οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο θα εξακολουθήσουν.

Ο ίδιος ανάφερε πως η διατήρηση της αβεβαιότητας γύρω από τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές δεν βοηθά την ελληνική κεφαλαιαγορά να ακολουθήσει την αντίδραση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων που ευνοούνται από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 5,49%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 5,24%. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Ιονική Ξενοδοχειακή +20%, ΣΙΔΜΑ+19,85%, Μπουτάρης(π) +18,75% και Προοδευτική+12,90%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Attica Bank -22,22%, Σφακιανάκης -19,64%, Μπουτάρης(κ) -19,40% και ΑΕΓΕΚ(κο) -18,92%.

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Εθνική και η Πειραιώς διακινώντας 61.141.253 και 40.881.176 τεμάχια, αντιστοίχως. Το μεγαλύτερο τζίρο κατέγραψαν η Alpha Bank με 28,754 εκατ. ευρώ και η Eurobank με 13,679 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ιδιωτικό χρέος: Πρεμιέρα στις 20 Μαΐου για το Μητρώο Παρακολούθησης οφειλών

Σε δημογραφικό «κατήφορο» η Ελλάδα: Μόλις ένα στα 4 νοικοκυριά έχουν παιδιά - Ποιες χώρες απολαμβάνουν baby boom

Ποιος είναι ο αμερικανικός όμιλος που «βάζει πόδι» στην ελληνική αγορά πολυετούς κατοικίας

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider