Σε χαμηλό επτά μηνών οι τιμές καφέ - «Ευεργέτης» η ξηρασία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σε χαμηλό επτά μηνών οι τιμές καφέ - «Ευεργέτης» η ξηρασία
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για την ποικιλία Arabica υποχώρησαν έως και 1,8%, στα 2,868 δολάρια ανά λίβρα, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών υποχώρησαν οι τιμές του καφέ, καθώς η ξηρασία επιταχύνει τη συγκομιδή στη Βραζιλία, εν μέσω ανησυχιών για εξασθένηση της ζήτησης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για την ποικιλία Arabica υποχώρησαν έως και 1,8%, στα 2,868 δολάρια ανά λίβρα, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται ξηρές συνθήκες στη χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή καφέ, οι οποίες θα πρέπει να ενισχύσουν περαιτέρω τη συγκομιδή, μετά από μια περίοδο ψύχους, αν και οι περιοχές καλλιέργειας γλίτωσαν από τον παγετό.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης έχουν μειωθεί κατά 31% από τα υψηλά του Φεβρουαρίου, λόγω των καλύτερων προοπτικών παραγωγής στην κορυφαία καλλιεργητική χώρα. Οι πρώτες αναφορές σηματοδοτούν ανάκαμψη των αποδόσεων και υψηλότερο ποσοστό κόκκων μεγαλύτερου μεγέθους σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν.

Η παγκόσμια ζήτηση αναμένεται να μειωθεί κατά 0,5% φέτος, καθώς οι υψηλότερες τιμές λιανικής παραμένουν παρά την πρόσφατη πτώση των τιμών του πράσινου καφέ, δήλωσε ο Carlos Mera, επικεφαλής αγροτικών προϊόντων της Rabobank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Επίδομα αδείας: Πώς υπολογίζεται και πότε δίνεται - Τι αλλάζει με το νέο Εργασιακό

Αεροπορικά ταξίδια: Τι αλλάζει σε χρεώσεις χειραποσκευών και καθυστερήσεις πτήσεων

Θα εξελιχθεί σε σήριαλ η εξαγορά του ΧΑ από τη Euronext;

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider