Χρυσός: «Τσίμπησε» προς τα επάνω με το βλέμμα στον πληθωρισμό των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χρυσός: «Τσίμπησε» προς τα επάνω με το βλέμμα στον πληθωρισμό των ΗΠΑ
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Ήπια κέρδη σημείωσαν οι τιμές του χρυσού, καθώς οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιουνίου των ΗΠΑ

Ήπια κέρδη σημείωσαν οι τιμές του χρυσού την Τρίτη παρά το ισχυρότερο δολάριο και τις υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιουνίου των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα, και τα οποία θα προσφέρουν περισσότερη σαφήνεια στην πορεία των επιτοκίων.

Ο χρυσός spot σημείωσε άνοδο 0,2% στα 2.363,64 δολάρια ανά ουγγιά, μετά από πτώση άνω του 1% την προηγούμενη συνεδρίαση. Τα futures χρυσού στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν κατά περίπου 0,2% υψηλότερα στα 2.367,90 δολάρια.

Το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,14% έναντι των αντιπάλων του, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων, ενώ οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκαν.

Υπάρχει μια προσδοκία ότι η Federal Reserve είναι πιο πιθανό να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια ήδη από τον Σεπτέμβριο, γεγονός που συμβάλλει θετικά στην τρέχουσα κατάσταση της αγοράς, δήλωσε ο Bart Melek, επικεφαλής στρατηγικών εμπορευμάτων στην TD Securities.

Πρόσφατα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ υποδεικνύουν μια επιβράδυνση της αγοράς εργασίας, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα τη μείωση των επιτοκίων.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ την Τρίτη σε κατάθεση στο Κογκρέσο είπε ότι ο πληθωρισμός «παραμένει πάνω» από τον στόχο του 2% της Fed, αλλά βελτιώνεται τους τελευταίους μήνες και «περισσότερα καλά στοιχεία θα ενίσχυαν» την υπόθεση για μειώσεις των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Πτώση 1,5% για τον CAC 40 καθώς «βαραίνει» το γαλλικό μήνυμα - «Βουτιά» άνω του 4% της BP

Κρυπτονομίσματα: Έχουν χαθεί 170 δισ. δολάρια από την αγορά μέσα σε ένα 24ωρο - Βουτιά για το bitcoin

Αντιμέτωπη με την... επικίνδυνη αγορά ομολόγων η Γαλλία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider