Πήρε αρνητική στροφή η Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πήρε αρνητική στροφή η Wall Street
Αρνητικά πρόσημα καταγράφονται στην συνεδρίαση της Wall Street την Πέμπτη που ξεκίνησε με ρεκόρ για τους S&P 500 και Nasdaq, καθώς η ώθηση από τη Nvidia φαίνεται να εξασθενεί.

Τελευταία ενημέρωση 21:43

Αρνητικά πρόσημα καταγράφονται στην συνεδρίαση της Wall Street την Πέμπτη που ξεκίνησε με ρεκόρ για τους S&P 500 και Nasdaq, καθώς η ώθηση από τη Nvidia φαίνεται να εξασθενεί.

Αυτή την ώρα, ο Dow Jones αποδυναμώνεται 1,45% στις 39.093 μονάδες . Ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,68% στις 5.270 μονάδες ο Nasdaq με -0,37% ανέρχεται στις 16.740 μονάδες.

Μετά από δήλωση του CEO της Boeing ότι αναμένει αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές και ότι δεν θα ανακάμψουν οι παραδόσεις αεροσκαφών της εταιρείας για το δεύτερο τρίμηνο, η μετοχή της κατρακυλά άνω του 7%.

Οι πωλήσεις και τα κέρδη που ανακοίνωσε η Nvidia το πρώτο τρίμηνο την Τετάρτη, ξεπέρασαν τις προσδοκίες με την εταιρεία κατασκευής τσιπ να ανακοινώνει μάλιστα πως προχωρά σε split μετοχών 10 προς 1, «για να γίνει η ιδιοκτησία μετοχών πιο προσιτή σε εργαζόμενους και επενδυτές» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Πέμπτης, η μετοχή της Nvidia άγγιξε για πρώτη φορά στην ιστορία τα 1.000 δολάρια με άνοδο ως και 7%, ενώ στο κλείσιμο της Τετάρτης διαμορφώθηκε στα 949,50 δολάρια.

Μάκρο

Στις 215.000 υποχώρησε ο αριθμός των πολιτών στις ΗΠΑ που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη βδομάδα, επιβεβαιώνοντας ότι το επίπεδο των απολύσεων παραμένει χαμηλό και η οικονομία τονώνεται από την ισχυρή αγορά εργασίας.

Μέχρι στιγμής το 2024, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας κυμαίνονται μεταξύ 194.000 και 232.000, σε εντυπωσιακά χαμηλά επίπεδα που τελευταία φορά επιτεύχθηκαν τη δεκαετία του 1960.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, είχαν προβλέψει ότι οι νέες αιτήσεις θα ανέρχονταν σε 220.000 το για την εβδομάδα που έληξε στις 18 Μαΐου, με βάση εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία.

Ο αριθμός των Αμερικανών που συνεχίζουν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας αυξήθηκε στα 1,79 εκατ. από 1,786 εκατ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider