Mε επανέκδοση 10ετούς ομολόγου βγαίνει στις αγορές αύριο το ελληνικό Δημόσιο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Mε επανέκδοση 10ετούς ομολόγου βγαίνει στις αγορές αύριο το ελληνικό Δημόσιο
Στις αγορές βγαίνει αύριο το ελληνικό Δημόσιο επιδιώκοντας να αντλήσει 250 εκατ. ευρώ.

Στις αγορές βγαίνει αύριο το ελληνικό Δημόσιο επιδιώκοντας να αντλήσει 250 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους στο πλαίσιο της προγραμματισμένης δημοπρασίας θα προχωρήσει στην επανέκδοση 10ετούς ομολόγου.

Η δημοπρασία θα αφορά στην επανέκδοση του ομολόγου σταθερού επιτοκίου 3,375%, λήξης 15 Ιουνίου 2034, σε άυλη μορφή, (ISIN GR0124040743.)

Σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.

Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 250 εκατ. ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 (Τ+5).

Στο μεταξύ σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, ενόψει της προγραμματισμένης για αύριο δημοπρασίας του ελληνικού Δημοσίου.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,50% από 3,49% που έκλεισε στο χθες έναντι 2,49% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,01%.

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων σήμερα και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Eλλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 74 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 35 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Στην αγορά συναλλάγματος σε περιορισμένο εύρος διακύμανσης κινήθηκε η ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου, καθώς το απόγευμα το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,0854δολ. από το επίπεδο των 1,0842 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider