Διευρύνονται οι απώλειες στην Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διευρύνονται οι απώλειες στην Wall Street
Βαθαίνει όσο περνάει η ώρα το κόκκινο χρώμα στο ταμπλό.

Τελευταία ενημέρωση: 21:13

Βαθαίνει όσο περνάει η ώρα το κόκκινο χρώμα την Παρασκευή στο ταμπλό της Wall Street, παρά το χθεσινό rebound που σημειώθηκε στην αγορά μετά τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό. Σήμερα οι επενδυτές έχουν να επεξεργαστούν νέα δεδομένα από τους κολοσσούς των αμερικανικών τραπεζών που έκαναν την αρχή στην περίοδο ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Της χθεσινής συνεδρίασης ηγήθηκαν οι μετοχές της τεχνολογίας, στέλνοντας τον Nasdaq στο ιστορικό υψηλό των 16.442 μονάδων, με άνοδο 1,68%. Σήμερα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,38% στις 37.926 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 αποδυναμώνεται 1,33% στις 5.130 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq διολισθαίνει 1,55% στις 16.186 μονάδες.

Στα ταμπλό, πτώση άνω του 5% σημειώνει η μετοχή της JP Morgan Chase παρά την ανακοίνωση της για κέρδη αλλά και έσοδα υψηλότερα από τις προβλέψεις. ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον, σχολιάζοντας τις πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ ανέφερε ότι «πολλοί οικονομικοί δείκτες συνεχίζουν να είναι ευνοϊκοί». Πρόσθεσε ότι «Ωστόσο, κοιτάζοντας μπροστά, παραμένουμε σε εγρήγορση για μια σειρά από σημαντικές αβεβαιότητες».

Αντίστοιχα, με απώλειες 0,33% κινείται η μετοχή της Wells Fargo στον απόηχο της ανακοίνωσής της για πτώση των καθαρών εσόδων κατά 8%. Στον αντίποδα, η Citi Group αφού διαμόρφωσε κέρδη στα 21,1 δισ. δολάρια βλέπει τη μετοχή της να ανεβαίνει άνω του 2%. Σε θετικό έδαφος κινείται και η μετοχή της BlackRock, του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, με άνοδο 0,36%. Τα assets που διαχειρίζεται η BlackRock στη λήξη του α' τριμήνου του 2024 ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ, εκτοξεύοντας τα κέρδη της κατά 15% σε ετήσια βάση.

Στο μέτωπο των «μάκρο», το κόστος των εισαγόμενων αγαθών στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Μάρτιο για τρίτο διαδοχικό μήνα, λόγω των υψηλότερων τιμών στο πετρέλαιο, ασκώντας ανοδική πίεση στον πληθωρισμό. Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο δείκτης τιμών εισαγωγών ενισχύθηκε 0,3% τον περασμένο μήνα. Η μέτρηση ευθυγραμμίζεται με την πρόβλεψη των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της WSJ. Εξαιρουμένων των καυσίμων, οι τιμές εισαγωγών σημείωσαν άνοδο 0,1%. Το κόστος των εισαγωγών είχε κινηθεί σταθερά χαμηλότερα στο τέλος του 2022 και το 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider