BlackRock: Ιστορικό ρεκόρ με assets υπό διαχείριση ύψους 10,5 τρισ. δολαρίων - «Άλμα» 36% στα έσοδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BlackRock: Ιστορικό ρεκόρ με assets υπό διαχείριση ύψους 10,5 τρισ. δολαρίων - «Άλμα» 36% στα έσοδα
Σε επίπεδα ρεκόρ ανήλθαν τα συνολικά assets που διαχειρίζεται η BlackRock στη λήξη του α' τριμήνου του 2024, καθώς η ανάκαμψη στις παγκόσμιες αγορές μετοχών ενίσχυσε τις προμήθειες της εταιρείας.

Σε επίπεδα ρεκόρ ανήλθαν τα συνολικά assets που διαχειρίζεται η BlackRock στη λήξη του α' τριμήνου του 2024, καθώς η ανάκαμψη στις παγκόσμιες αγορές μετοχών ενίσχυσε τις προμήθειες της εταιρείας.

Πιο αναλυτικά, τα περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείρισης της BlackRock διαμορφώθηκαν στα 10,5 τρισ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 15% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2023.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 1,57 δισ. δολάρια ή 10,48 δολάρια/μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 1,16 δισ. δολάρια ή 7,64 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 11% στα 4,73 δισ. δολάρια το τρίμηνο, λόγω των υψηλότερων τελών απόδοσης, ενώ τα έσοδα από τον τεχνολογικό κλάδο αυξήθηκαν κατά περίπου 10,9% στα 377 εκατ. δολάρια, αντανακλώντας τη διαρκή ζήτηση για την πλατφόρμα διαχείρισης επενδύσεων Aladdin.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο ενισχύεται σχεδόν 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Φώτο: Getty Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wells Fargo: «Νίκησε» τις προβλέψεις για κέρδη α' τριμήνου - Έσοδα 20,8 δισ. δολάρια

JP Morgan Chase: Υψηλότερα από τις προβλέψεις κέρδη και έσοδα στο τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider