Profit taking και τεχνολογικές πιέσεις στην Wall Street - «Βαρίδι» η Nvidia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Profit taking και τεχνολογικές πιέσεις στην Wall Street - «Βαρίδι» η Nvidia
Ο Dow Jones κέρδισε 0,10%, στις 39.043 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε 0,19% στις 5.165 μονάδες και ο Nasdaq διολίσθησε 0,54% στις 16.177 μονάδες.

Μόνο ο Dow Jones «διασώθηκε» από τη συνεδρίαση της Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε profit taking (κατοχύρωση κερδών) μετά τη χθεσινή συνεδρίαση και τις big tech μετοχές, οδηγώντας τον S&P 500 σε νέο υψηλό, το 17ο υψηλό της χρονιάς, με τις πιέσεις από την Nvidia να ξεχωρίζουν στις σημερινές συναλλαγές.

Ο Dow Jones κέρδισε 0,10%, στις 39.043 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε 0,19% στις 5.165 μονάδες και ο Nasdaq διολίσθησε 0,54% στις 16.177 μονάδες. Στο ταμπλό, η μετοχή της Nvidia διολίσθησε 1,1% ενώ και οι μετοχές της Meta και της Apple σημείωσαν οριακές απώλειες. Η Dollar Tree κατρακύλησε 14% μετά την ανακοίνωση ασθενών αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο. Η εκπτωτική αλυσίδα λιανεμπορίου ανακοίνωσε πως θα κλείσει σχεδόν 1.000 καταστήματα, 600 το πρώτο μισό του 2024 και 370 μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η Wall Street κατέγραψε σημαντικά κέρδη χθες, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να σημειώνουν άνοδο άνω του 1%, αφού τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο ευθυγραμμίστηκαν περίπου με τις προσδοκίες. Οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ημερήσια ποσοστά από τις 22 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.

«Οι επενδυτές βάζουν στην τσέπη τα τεχνολογικά τους κέρδη μετά τη μεγάλη χθεσινή υπεραπόδοση, αλλά το συναίσθημα για τα κέντρα τεχνητής νοημοσύνης/δεδομένων είναι δυνατότερο από ποτέ, και υπάρχει ακόμα πολλή προσμονή για το συνέδριο Nvidia GTC», υπογράμμισε ο ιδρυτής και πρόεδρος της Vital Knowledge, Άνταμ Κρισαφούλι.

«Πιστεύω ότι ήταν ανακούφιση που είδαμε τον CPI χθες, αλλά οι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι προσεκτικοί σχετικά με τα υποκείμενα δεδομένα», εκτιμά ο Αγιάκο Γοσιόκα, ανώτερος διευθυντής χαρτοφυλακίου στο Wealth Enhancement Group. «Βραχυπρόθεσμα, οι κινήσεις και τα σήματα που θα στείλει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα είναι το πρώτο και κεντρικό ζήτημα» πρόσθεσε.

Αύξηση 5% σημείωσαν το 2023 παγκοσμίως τα μερίσματα, φτάνοντας σε επίπεδο - ρεκόρ στα 1,66 τρισ. δολάρια, καθώς οι αυξήσεις στις τράπεζες αντιστάθμισαν τις χαμηλότερες διανομές από τις εταιρείες εξόρυξης. Την κορυφή, ωστόσο, κατέκτησαν δυο τεχνολογικοί κολοσσοί. Από την τριμηνιαία έκθεση της διαχειρίστριας κεφαλαίων Janus Henderson, που περιλαμβάνει τις 1.200 μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες του κόσμου βάσει κεφαλαιακής αξίας, προκύπτει ότι το 86% των επιχειρήσεων είτε αύξησε τα μερίσματά του είτε τα κράτησε σταθερά.

Eμπορεύματα

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν περίπου 3% σε υψηλό τεσσάρων μηνών την Τετάρτη λόγω μίας απρόσμενης μείωσης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, μιας μεγαλύτερης από την αναμενόμενη πτώση των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ και τις πιθανές διαταραχές που μπορεί να προκύψουν στον εφοδιασμό μετά τις ουκρανικές επιθέσεις στα ρωσικά διυλιστήρια. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent παράδοσης Μαΐου σημείωσαν άνοδο 2,11 δολάρια ή 2,6% για να κλείσει στα 84,03 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο αργού πετρελαίου του West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Απριλίου κατέγραψε κέρδη 2,16 δολάρια ή 2,89% για να κλείσει στα 79,72 δολάρια το βαρέλι. Αυτό ήταν το υψηλότερο επίπεδο που έκλεισε το Brent από τις 6 Νοεμβρίου.

Ο χρυσός κατέγραψε κέρδη την Τετάρτη, ωθούμενος από το ασθενέστερο δολάριο, καθώς οι επενδυτές διατήρησαν ζωντανές τις ελπίδες τους για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο από την Fed, παρά την επιμονή του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, ενώ η κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων διατήρησε ισχυρή τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο. Υπό αυτό το πρίσμα, στην αγορά spot, ο χρυσός κέρδισε σχεδόν 0,9% στα 2.176,06 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα futures στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 0,7% στα 2.181,80 δολάρια. Η πλατίνα κατέγραψε κέρδη 1,1% στα 934,05 δολάρια ανά ουγγιά, το παλλάδιο σημείωσε ράλι 2,3% στα 1.065,75 δολάρια και το ασήμι ισχυροποιήθηκε 1% στα 24,40 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Νέο ιστορικό υψηλό για τον Stoxx 600 - Ράλι 19% για την Zalando

Εγκλωβισμένο στο rollover των παραγωγών το Χρηματιστήριο - Αδυναμία πειστικής αντίδρασης

Nexi: Πάνω από 140.000 πελάτες στην Ελλάδα - Η συνεργασία με την Alpha Bank

gazzetta
gazzetta reader insider insider