Στα πράσινα η Wall Street με οδηγό τις Big Tech - Νέο υψηλό για τον S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα πράσινα η Wall Street με οδηγό τις Big Tech - Νέο υψηλό για τον S&P 500
Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο την Τρίτη, αφού τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ ήταν περίπου σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Άνοδο σημείωσαν την Τρίτη στην Wall Street, αφού τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ ήταν περίπου σύμφωνα με τις προσδοκίες, ανοίγοντας το δρόμο στους επενδυτές να συνεχίσουν να αγοράζουν μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κέρδισε 235 μονάδες, ή 0,61%, κλείνοντας στις 39.005 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,09% στις 5.173 μονάδες, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό ρεκόρ της 7ης Μαρτίου, ενώ ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 1,54% στις 16.265 μονάδες.

Στο ταμπλό η μετοχή της Oracle πραγματοποίησε άλμα 11,75%, καθώς η τεχνολογική εταιρεία ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη στο δ' τρίμηνο. Άνοδο 7,16% πραγματοποίησε η μετοχή της Nvidia, η οποία διέγραψε ένα τμήμα των ισχυρών απωλειών που κατέγραψε τις προηγούμενες ημέρες και προσπάθησε να δώσει μία απάντηση σε όσους αμφισβητούν το ράλι των μετοχών που σχετίζονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη. Ανοδικά κινήθηκαν και οι Microsoft και Meta, κερδίζοντας 2,66% και 3,64% αντίστοιχα.

Την ίδια στιγμή, κέρδη 5% σημείωσε και η μετοχή της 3M στον απόηχο της είδησης πως ο Bill Brown θα αναλάβει καθήκοντα CEO από την 1η Μαΐου. Κατά 3,17% ενισχύθηκε και η μετοχή της IBM που σήμερα έγινε γνωστό πως θα προχωρήσει σε απολύσεις από το τμήμα μάρκετινγκ και επικοινωνίας.

Στον αντίποδα, «βουτιά» σχεδόν 15% κατέγραψε η μετοχή της Southwest Airlines, μετά την ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας για εκ νέου αναθεώρηση του guidance για το 2024, ενώ απώλειες 4,29% σημειώνει και η μετοχή της Boeing, καθώς σειρά ερευνών σε σχέση με τα αεροσκάφη 737 MAX αποκάλυψαν «δεκάδες» προβλήματα, καθώς υπήρξαν «33 αποτυχίες σε 89 δοκιμές».

Νωρίτερα σήμερα, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου γνωστοποίησε πως ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο έτρεξε με ρυθμό ελαφρώς υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκε κατά 3,2% σε ετήσια βάση, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 3,1%. Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,4% σε σχέση με τον Ιανουάριο, έναντι πρόβλεψης για μηνιαία αύξηση 0,3%

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Ήπια πτώση μετά την ενίσχυση της πρόβλεψης για την παραγωγή αργού

OPEC: Σταθερός ο ρυθμός αύξησης της ζήτησης στο πετρέλαιο

Goldman Sachs: Θα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο ιδιωτικών πιστώσεων στα 300 δισ. σε πέντε χρόνια

gazzetta
gazzetta reader insider insider