Rebound για τον χρυσό από την αποδυνάμωση του δολαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rebound για τον χρυσό από την αποδυνάμωση του δολαρίου
Η κατάσταση για τους traders του χρυσού αυτή τη στιγμή είναι win-win

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη, ωθούμενες από το ασθενέστερο δολάριο, καθώς οι επενδυτές διατήρησαν ζωντανές τις ελπίδες τους για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο από την Fed, παρά την επιμονή του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, ενώ η κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων διατήρησε ισχυρή τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο.

Υπό αυτό το πρίσμα, στην αγορά spot, ο χρυσός κέρδισε σχεδόν 0,9% στα 2.176,06 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα futures στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 0,7% στα 2.181,80 δολάρια. Η πλατίνα κατέγραψε κέρδη 1,1% στα 934,05 δολάρια ανά ουγγιά, το παλλάδιο σημείωσε ράλι 2,3% στα 1.065,75 δολάρια και το ασήμι ισχυροποιήθηκε 1% στα 24,40 δολάρια.

«Η κατάσταση για τους traders του χρυσού αυτή τη στιγμή είναι win-win. Εάν η Fed μειώσει τα επιτόκια, ο χρυσός θα εκτιναχθεί σημαντικά. Άμα δεν μειωθούν τα επιτόκια, θα υπάρξουν ανησυχίες για τον πληθωρισμό που θα μπορούσαν να ωθήσουν και πάλι τον χρυσό υψηλότερα», υπογραμμίζει ο Μπομπ Χάμπερκορν, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής αγοράς στην RJO Futures.

«Εάν (ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας) κλιμακωθεί, θα μπορούσαμε πιθανώς να δούμε περισσότερα κίνητρα που θα προέρχονταν από τις δυτικές χώρες για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, και αυτή τη στιγμή ο χρυσός βασικά βρίσκεται στο γεωπολιτικό παιχνίδι και έχει αποτιναχθεί από τον ΔΤΚ», έσπευσε να συμπληρώσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nexi: Πάνω από 140.000 πελάτες στην Ελλάδα - Η συνεργασία με την Alpha Bank

Entersoft: Με 87,31% η Verdalite - Προχωρά σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση

Ο CEO της JP Morgan στο πλευρό του προέδρου της Disney

gazzetta
gazzetta reader insider insider