Wall Street: «Σπάει» εμφατικά το πτωτικό σερί μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Σπάει» εμφατικά το πτωτικό σερί μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό
Ράλι άνω του 5% για την Nvidia μετά τις χαμηλές πτήσεις των προηγούμενων ημερών.

Τελευταία ενημέρωση 21.16

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται την Τρίτη οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα νεότερα στοιχεία σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, τα οποία εν πολλοίς θα καθορίσουν και τα επόμενα βήματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στην πορεία για την μείωση των επιτοκίων.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 285 μονάδων ή 0,74% και διαμορφώνεται στις 39.055 μονάδες, όπως και ο διευρυμένος S&P 500 ο οποίος ενισχύεται κατά 1,08% στα επίπεδα των 5.173 μονάδων. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος καταγράφει άνοδο 1,39% και διαπραγματεύεται στις 16.241 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, «άλμα» σχεδόν 11% καταγράφει η μετοχή της Oracle, καθώς η τεχνολογική εταιρεία με έδρα στο Όστιν ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη στο δ' τρίμηνο. Άνοδος 5,2% και για την μετοχή της Nvidia, η οποία διέγραψε ένα τμήμα των ισχυρών απωλειών που κατέγραψε τις προηγούμενες ημέρες, εν μέσω επιφυλακτικότητας για το «ταβάνι» των μετοχών που σχετίζονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Την ίδια στιγμή, κέρδη σχεδόν 4% σημειώνει και η μετοχή της 3M στον απόηχο της είδησης πως ο Bill Brown θα αναλάβει καθήκοντα CEO από την 1η Μαΐου.

Τέλος, σε θετικό έδαφος κινούνται και οι τίτλοι των Meta και Microsoft με άνοδο 2,2% και 2% αντίστοιχα.

Στον αντίποδα, «βουτιά» 14% καταγράφει η μετοχή της Southwest Airlines, μετά την ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας για εκ νέου αναθεώρηση του guidance για το 2024, ενώ απώλειες σχεδόν 4% σημειώνει και η μετοχή της Boeing, καθώς σειρά ερευνών σε σχέση με τα αεροσκάφη 737 MAX αποκάλυψαν «δεκάδες» προβλήματα, καθώς υπήρξαν «33 αποτυχίες σε 89 δοκιμές».

Νωρίτερα σήμερα, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου γνωστοποίησε πως ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο έτρεξε με ρυθμό ελαφρώς υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκε κατά 3,2% σε ετήσια βάση, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 3,1%. Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,4% σε σχέση με τον Ιανουάριο, έναντι πρόβλεψης για μηνιαία αύξηση 0,3%.

Ο δομικός δείκτης -που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας- αυξήθηκε με ρυθμό 3,8% τον Φεβρουάριο, εμφανίζοντας οριακή αποκλιμάκωση από το 3,9% του Ιανουαρίου, ωστόσο ήταν υψηλότερος από τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν αύξηση κατά 3,7%.

Σημειώνεται πως ο διευρυμένος S&P 500 προέρχεται από δύο διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα και οι τρεις κύριοι δείκτες ολοκλήρωσαν χαμηλότερα το πενθήμερο, έχοντας προηγουμένως καταρρίψει για μία ακόμη φορά μέσα στο 2024 τα ιστορικά τους ρεκόρ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lego: Αύξηση 2% στα έσοδα το 2023 - Η εικόνα σε ΗΠΑ, Κίνα και Ευρώπη

Boeing: Δεκάδες προβλήματα στην παραγωγή του 737 Max

Η βρετανική αγορά εργασίας «αποθερμαίνεται» - Ανακούφιση για την Τράπεζα της Αγγλίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider