Oracle: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη στο δ' τρίμηνο - Ράλι 8% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Oracle: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη στο δ' τρίμηνο - Ράλι 8% για τη μετοχή
Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Oracle στο δ' τρίμηνο του 2023

Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Oracle στο δ' τρίμηνο του 2023, ωθώντας σε ισχυρά κέρδη της μετοχή της τεχνολογικής εταιρείας, η οποία καταγράφει κέρδη άνω του 8% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Δευτέρας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ειδικότερα, η εταιρεία με έδρα στο Όστιν του Τέξας ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 1,41 δολαρίων/μετοχή, υψηλότερα από τις πρόβλεψη των αναλυτών σε έρευνα της LSEG (πρώην Refinitiv) για προσαρμοσμένα κέρδη 1,38 δολαρίων/μετοχή.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 27% στα 2,4 δισ. δολάρια ή 85 σεντς ανά μετοχή, από 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια ή 68 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο πριν.

Τα έσοδα της Oracle στο τελευταίο τρίμηνο του 2023 ανήλθαν στα 13,28 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 7% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2022. Οι αναλυτές σε έρευνα της LSEG ανέμεναν έσοδα 13,3 δισ. δολαρίων.

Το τμήμα υπηρεσιών cloud και υποστήριξης της Oracle, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη μονάδα της, σημείωσε αύξηση πωλήσεων 12% στα 9,96 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας ελαφρώς τις εκτιμήσεις για έσοδα 9,94 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το StreetAccount. Μόνο τα έσοδα από τις υπηρεσίες cloud αυξήθηκαν κατά 25% στα 5,1 δισ. δολάρια, με την εταιρεία να αποδίδει την άνοδο στην έντονη ζήτηση για τους διακομιστές τεχνητής νοημοσύνης της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κεφάλαια 748 εκατ. δολ. στοχεύει να συγκεντρώσει η Reddit στην επερχόμενη IPO

H απεργία των προμηθευτών προκάλεσε διακοπή στην παραγωγή του Ford Focus

gazzetta
gazzetta reader insider insider