Wall Street: Οι δείκτες έβαλαν όπισθεν μετά την βουτιά 5,5% της Nvidia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Οι δείκτες έβαλαν όπισθεν μετά την βουτιά 5,5% της Nvidia
Υποχώρησαν οι δείκτες στην Wall Street την Παρασκευή, κλείνοντας μία εβδομάδα γεμάτη σκαμπανεβάσματα, με την Nvidia να ευθύνεται για την μεταστροφή του κλίματος

Υποχώρησαν οι δείκτες στην Wall Street την Παρασκευή, κλείνοντας μία εβδομάδα γεμάτη σκαμπανεβάσματα, με την Nvidia να ευθύνεται για την μεταστροφή του κλίματος, αφού το θετικό ξεκίνημα έδωσε τη θέση του σε απώλειες μετά την σταδιακή πτώση της μετοχής του τεχνολογικού κολοσσού.

Ο S&P 500 έχασε 0,63% στις 5.124 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite διολίσθησε 1,16% στις 16.085,11 μονάδες. Και οι δύο κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος, αν και ανέβηκαν σε νέα υψηλά όλων των εποχών νωρίτερα στη συνεδρίαση. Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones έχασε 0,18% κλείνοντας στις 38.722.

Και οι τρεις κύριοι δείκτες ολοκλήρωσαν την ασταθή εβδομάδα χαμηλότερα. Ο ευρύς S&P 500 υποχώρησε κατά 0,26%, ενώ ο Dow Jones και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησαν 0,93% και 1,17%, αντίστοιχα. Αυτή η πτώση σηματοδότησε τη χειρότερη εβδομάδα για τον Dow από τον Οκτώβριο.

Η μετοχή της Nvidia έκλεισε στο -5,55%, βάζοντας φρένο στο τρελό πρόσφατο ράλι και καταγράφοντας τη χειρότερη ημέρα της από τα τέλη Μαίου. Παρά τη βουτιά οι μετοχές της Nvidia σημείωσαν άνοδο άνω του 6% την εβδομάδα. Το ράλι της μετοχής έχει προσθέσει περισσότερα από 1 τρισεκατομμύριo δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της το 2024.

«Δεν σημαίνει ότι το μακροπρόθεσμο ανοδικό δυναμικό έχει τελειώσει», δήλωσε ο Sam Stovall, επικεφαλής στρατηγικός επενδύσεων στην CFRA Research, για την κίνηση της Nvidia την Παρασκευή. «Απλώς λέει ότι ίσως έχουμε ξεπεράσει τους εαυτούς μας: Έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση υπεραγοράς και ήρθε η ώρα να βγάλουμε κάποια κέρδη» πρόσθεσε.

Σήμερα οι επενδυτές πήραν στα χέρια τους τα νέα για την απασχόληση στις ΗΠΑ, με τα μηνύματα να είναι αντικρουόμενα. Από τη μία πλευρά, ο αριθμός των θέσεων εργασίας που προστέθηκαν τον περασμένο μήνα ήταν πολύ μεγαλύτερος από το αναμενόμενο, φτάνοντας τις 275.000 σε σύγκριση με εκτίμηση 198.000 από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones, κάτι που δείχνει πως η αγορά εργσίας παραμένει ανθεκτική. Από την άλλη όμως, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε απροσδόκητα στο 3,9% και η αύξηση των μισθών ήταν ελαφρύτερη από ό,τι αναμενόταν, προσφέροντας ελπίδες ότι ο πληθωρισμός έχει μειωθεί αρκετά για να οδηγήσει τη Fed να πάρει τη μεγάλη απόφαση σχετικά με τα επιτόκια.

Αύξησε την πιθανότητα να προχωρήσει σύντομα η Fed στην πρώτη της μείωση των επιτοκίων η νέα έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ σύμφωνα με τον Τζέιμς Μπούλαρντ. Ο πρώην επικεφαλής της Fed του Σαίντ Λιούις, που υπήρξε ένα από τα «γεράκια» της Oμοσπονδιακής Τράπεζας, δήλωσε ως τα νέα δεδομένα για την απασχόληση στις ΗΠΑ «αυξάνουν την πιθανότητα η Fed να ενεργήσει λίγο νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως». Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο βρίσκεται στο επίκεντρο σήμερα, και ιδιαίτερα η αύξηση του ποσοστού ανεργίας στο 3,9%, κάτι που όπως αναφέρει ο Μπούλαρντ, «θα τραβήξει την προσοχή του κόσμου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέο ιστορικό υψηλό για τον ασταμάτητο χρυσό

Πετρέλαιο: Έκλεισε την εβδομάδα με απώλειες με φόντο την ζήτηση από την Κίνα

Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider