Συνεχίζουν ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τον αμερικανικό πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζουν ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τον αμερικανικό πληθωρισμό
Εν αναμονή του πληθωρισμού των ΗΠΑ κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες ξεκίνησαν εχθές την εβδομάδα με πτώση. 

Τελευταία ενημέρωση 17.32

Ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες ξεκίνησαν εχθές την εβδομάδα με πτώση, μετά και την ανακοίνωση των νεότερων δεδομένων για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται 0,90% στις 505 μονάδες, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει κέρδη 0,91% στις 4.975 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη κινείται με άνοδο 0,98% στις 17.929 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,78% στις 8.082 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει άνοδο 1,12% στις 7.754 μονάδες.

Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 κινείται με κέρδη 0,61% στις 10.388 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB με κέρδη 1,26% στις 33.734 μονάδες.

Νωρίτερα, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορείου ανακοίνωσε πως ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο επιταχύνθηκε με υψηλότερο ρυθμό σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες οι πρώτες μειώσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να λάβουν χώρα το καλοκαίρι και όχι νωρίτερα.

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκε κατά 3,2% σε ετήσια βάση, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 3,1%. Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,4% σε σχέση με τον Ιανουάριο. Ο δομικός δείκτης -που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας- αυξήθηκε με ρυθμό 3,8% τον Φεβρουάριο, εμφανίζοντας οριακή αποκλιμάκωση από το 3,9% του Ιανουαρίου, ωστόσο ήταν υψηλότερος από τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν αύξηση κατά 3,7%.

Στη Βρετανία, το ποσοστό ανεργίας κινήθηκε ανοδικά, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο, καθώς οι αυξήσεις των μισθών επιβραδύνθηκαν, σε μία ακόμη ένδειξη ότι η αγορά εργασίας «αποθερμαίνεται». Το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 3,9% τους τρεις μήνες έως τον Ιανουάριο, καταγράφοντας απρόσμενη αύξηση από το 3,8% του προηγούμενου τριμήνου, σύμφωνα με τη βρετανική στατιστική υπηρεσία. Η μέση αύξηση καθαρών απολαβών, εξαιρουμένων των μπόνους, υποχώρησε 6,1% στο διάστημα αυτό, από 6,2%.

Παράλληλα, στη Γερμανία ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε σε χαμηλό δύο ετών, στο 2,5% τον Φεβρουάριο, από το 2,9% τον Ιανουάριο.

Ασία

Και στην Ασία οι αγορές σημείωσαν κέρδη στην πλειοψηφία τους.

Ο Nikkei 225 υποχώρησε για δεύτερη διαδοχική ημέρα, κατά 0,05%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε 0,83%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε κέρδη 0,11% και ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε ισχυρή άνοδο 2,97%.

Στην Κίνα, ο SZSE Component έκλεισε με κέρδη 0,51%, ενώ ο CSI 300 αυξήθηκε κατά 0,23%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Porsche: Προειδοποιεί για μειωμένη κερδοφορία αλλά αυξάνει το μέρισμά της

Σε χαμηλό δύο ετών ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Φεβρουάριο

Eurogroup: Λιτότητα αλλά με... ευελιξία – Πάνω από 2% τα πρωτογενή πλεονάσματα για την Αθήνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider