Πτωτική εκκίνηση εβδομάδας στις ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτική εκκίνηση εβδομάδας στις ευρωαγορές
Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν στην πλειοψηφία τους με πτώση τη Δευτέρα, ξεκινώντας με αρνητικό πρόσημο τη νέα εβδομάδα

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν στην πλειοψηφία τους με πτώση τη Δευτέρα, ξεκινώντας με αρνητικό πρόσημο τη νέα εβδομάδα διαπραγμάτευσης που θα σηματοδοτηθεί από σημαντικές αναφορές για τον πληθωρισμό, αφού θα προέρχονται από τις οικονομίες της Γερμανίας και των ΗΠΑ.

Ο δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,36% στις 501 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να ολοκληρώνουν τη συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος. Οι μετοχές τεχνολογίας κατέγραψαν απώλειες, με πτώση 2,1%, ενώ οι μετοχές τροφίμων και ποτών σημείωσαν αύξηση 0,3%. Ο δείκτης Eurostoxx 50 σημειώσε απώλειες 0,63% και διαμορφώθηκε στις 4.930 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη έκλεισε στις 17.756 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 0,32%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε 0,10% στις 8.019 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,10% στις 7.667 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε απώλειες 0,23% στις 33.327 μονάδες. Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 10.329 μονάδες κλείνοντας στο +0,23%.

Στο ταμπλό η μετοχή της αυστριακής Raiffeisen Bank σημείωσε πτώση 7,69% εν μέσω ανησυχιών ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κυρώσεις από τις ΗΠΑ για συναλλαγές με τη Ρωσία. Η Telecom Italia επίσης υποχώρησε 4,4% στον αντίκτυπο της αναφοράς αναλυτών την περασμένη εβδομάδα, σχετικά με τις ταμειακές ροές και το επίπεδο χρέους που δημιουργήθηκε από το στρατηγικό πλάνο της εταιρείας να προχωρήσει στην πώληση του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας. Ταυτόχρονα, η μετοχή της βρετανικής Currys, στην οποία ανήκει και η αλυσίδα Κωτσόβολος, βούτηξε 5,63% καθώς η Elliott Investment Management απέσυρε το ενδιαφέρον της για μια πιθανή εξαγορά της, ανοίγοντας τον δρόμο για μια προσφορά από την κινεζική JD.com.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider