Ήπιες διακυμάνσεις για το πετρέλαιο - Στις προοπτικές της ζήτησης το ενδιαφέρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπιες διακυμάνσεις για το πετρέλαιο - Στις προοπτικές της ζήτησης το ενδιαφέρον
Χωρίς αξιόλογες διακυμάνσεις ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι τιμές του πετρελαίου.

Χωρίς αξιόλογες διακυμάνσεις ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις επιπτώσεις που θα έχει στη ζήτηση και στη διαθεσιμότητα η απόφαση του OPEC+ για επέκταση των μειώσεων στην παραγωγή και κατά το β' τρίμηνο του 2024.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Απριλίου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν στα 77,93 δολάρια/βαρέλι, καταγράφοντας μικρές απώλειες 0,1%. Την προηγούμενη εβδομάδα, το WTI είχε υποχωρήσει κατά περίπου 2,5%, δεχόμενο πιέσεις από τις προοπτικές ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό αργό, με τα συμβόλαια Μαΐου να ενισχύονται οριακά κατά 0,2%, κλείνοντας τις συναλλαγές στο ICE Futures Europe στα 81,21 δολάρια/βαρέλι. Το brent επέστρεψε στις θετικές επιδόσεις, μετά τις απώλειες 1,8% που σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα.

«Κόπωση λόγω των συνεχιζόμενων κρίσεων στην αγορά», διαπιστώνει ο Michael Lynch, πρόεδρος της Strategic Energy & Economic Research, με τον ίδιο να εκτιμά πως «η διόρθωση στις τιμές έχει καθυστερήσει», αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας κατοχύρωσης κερδών από τους επενδυτές.

Από την πλευρά τους, οι αναλυτές της Zaner προειδοποίησαν πως «το bullish στρατόπεδο θα πρέπει να ανησυχεί ξανά για τη ζήτηση, καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία που έρχονται από τις ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει μία πτωτική τάση, η οποία ενδυναμώνεται ακόμα περισσότερο από το γεγονός πως οι οικονομικές εξελίξεις στην Κίνα απέχουν ακόμα από το να είναι οριστικά αισιόδοξες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέο ρεκόρ για το Bitcoin - «Χτύπησε» και τα 72.500 δολάρια

Ο χρυσός θα συνεχίσει να ανεβαίνει - Αλλά το ασήμι θα «κλέψει» την παράσταση

gazzetta
gazzetta reader insider insider