Πετρέλαιο: Έκλεισε την εβδομάδα με απώλειες με φόντο την ζήτηση από την Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Έκλεισε την εβδομάδα με απώλειες με φόντο την ζήτηση από την Κίνα
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Παρασκευή, κλείνοντας την εβδομάδα με απώλειες με την προσοχή να είναι στραμμένη στη ζήτηση από την Κίνα, ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές του πλανήτη, μαζί με τις ΗΠΑ.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Παρασκευή, κλείνοντας την εβδομάδα με απώλειες με την προσοχή να είναι στραμμένη στη ζήτηση από την Κίνα, ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές του πλανήτη, μαζί με τις ΗΠΑ.

Το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate παράδοσης Απριλίου απώλεσε 92 σεντς ή 1,17%, κλείνοντας στα 78,01 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το αργό πετρέλαιο Brent παράδοσης Μαΐου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, υποχώρησε στα 88 σεντς ή 1,06%, κλείνοντας στα 82,08 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Το αμερικανικό αργό και ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς έχασαν 2,45% και 1,76%, αντίστοιχα, για την εβδομάδα.

Στοιχεία από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας έδειξαν ότι τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,5 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα και τα αποθέματα διυλισμένου πετρελαίου μειώθηκαν κατά 4,1 εκατομμύρια βαρέλια. Αμφότερα υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο, σε μια ένδειξη ισχυρής ζήτησης.

Ωστόσο, οι εισαγωγές αργού πετρελαίου στην Κίνα μειώθηκαν περίπου 5,7% στα 10,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τους δύο πρώτους μήνες του έτους, σε σύγκριση με 11,44 εκατομμύρια bpd τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την S&P Global Commodity Insights. Επίσης, σύμφωνα με την Capital Economics, οι εισαγωγές αργού πετρελαίου στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 3,3% σε ετήσιους όρους, «αλλά αυτή η ανάπτυξη θα είναι σημαντικά χαμηλότερη από ό,τι το 2023, όταν το τέλος των περιορισμών για τον COVID-19 οδήγησε σε αύξηση της δραστηριότητας στις μεταφορές και τα ταξίδια».

Η μεγάλη έκρηξη της ανάκαμψης της ζήτησης της Κίνας συνεχίζεται και χωρίς αυτήν «θα είναι δύσκολο για αυτές τις τιμές να διατηρηθούν και να ανακάμψουν περαιτέρω και να επαναφέρουν το WTI πάνω από τα 80 δολάρια», δήλωσε ο John Kilduff, ιδρυτικός συνεργάτης της Again Capital στο CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέο ιστορικό υψηλό για τον ασταμάτητο χρυσό

Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider