Χαμηλές πτήσεις στις ευρωαγορές - Κλειστή η Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαμηλές πτήσεις στις ευρωαγορές - Κλειστή η Wall Street
Mεικτά πρόσημα καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Δευτέρα - Εν αμφιβόλω το «πράσινο 4 στα 4».

Τελευταία ενημέρωση 16:32

Mεικτά πρόσημα καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Δευτέρα που θέτουν σε κίνδυνο το «πράσινο 3 στα 3» που «χτίστηκε» την περασμένη εβδομάδα, ενόψει της δημοσιοποίησης περισσότερων οικονομικών στοιχείων που θα βρεθούν στο επενδυτικό «μικροσκόπιο» και θα καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα για τις περικοπές των επιτοκίων.

Στο πεδίο των «μάκρο», η εβδομάδα θα φέρει στοιχεία για τον πληθωρισμό σε αρκετές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου και της Ευρωζώνης. Οι επενδυτές προσβλέπουν επίσης στην δημοσίευση των πρακτικών συνεδρίασης της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, ενώ κλειστή θα μείνει σήμερα η Wall Street λόγω της αργίας «President's Day». Παράλληλα, αργότερα μέσα στην εβδομάδα, η Γερμανία θα δημοσιεύσει την τελευταία της έκθεση για το ΑΕΠ.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Stoxx 600 ενισχύεται 0,07% στις 491 μονάδες, ενώ ο Eurostoxx 50 διολισθαίνει 0,17% στις 4.757 μονάδες. Όσον αφορά τους δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, στη Φρανκφούρτη ο DAX αποδυναμώνεται 0,31% στις 17.064 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,16% στις 7.724 μονάδες. Παράλληλα, στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,19% στις 7.753 μονάδες, στη Μαδρίτη ο IBEX 35 βρίσκεται στις 9.929 μονάδες και ισχυροποιείται 0,43% ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB διαμορφώνεται στις 31.673 μονάδες με -0,19%. Στα ταμπλό, κέρδη έως 3% για την μετοχή της AstraZeneca, λόγω επιτυχούς δοκιμής νέου φαρμάκου, ενώ κέρδη 4% εμφανίζει η γερμανική Rheinmetall, καθώς ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει νέο εργοστάσιο παραγωγής πυρομαχικών στην Ουκρανία.

Μεικτά πρόσημα στην Ασία - Θετική η Κίνα

Θετική ήταν η επαναφορά των αγορών της Κίνας, μετά από τις πολυήμερες διακοπές λόγω των εορτασμών της σεληνιακής πρωτοχρονιάς, αλλά τα πρόσημα στις υπόλοιπες αγορές της Ασίας ήταν μικτά. Ο CSI 300 κέρδισε 0,5%, μετά την απόφαση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας να διατηρήσει σταθερό το βασικό της επιτόκιο, όπως αναμενόταν, στο 2,5% για τη μεσοπρόθεσμη διευκόλυνση δανεισμού ύψους 500 δισ. γουάν ενός έτους. Από την άλλη, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech έχασε 2,7%. Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας, που είχε φτάσει σε οριακή απόσταση από το υψηλό ρεκόρ την Παρασκευή, σημείωσε πτώση 0,07% ενώ ο ευρύτερος Topix κέρδισε 0,5%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε κατά 1,3%, ενώ ο μικρότερης κεφαλαιοποίησης Kosdaq έκλεισε με οριακές διακυμάνσεις. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε κατά 0,1% υψηλότερα στις 7.665,10 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο: Η βάση των 1.400 μονάδων με το βλέμμα σε υψηλότερα

WhatsApp: 10 χρόνια από την εξαγορά του από το Facebook

Alpha Bank: Αποχώρηση του Νικόλα Χρυσανθόπουλου από τη θέση του Chief of Corporate Center

gazzetta
gazzetta reader insider insider