Rebound στις ευρωαγορές μετά το «κόκκινο 3 στα 3»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rebound στις ευρωαγορές μετά το «κόκκινο 3 στα 3»
Απόπειρα αντίδρασης στην αρχή της εβδομάδας, μετά το τριήμερο απωλειών καταγράφεται στις ευρωαγορές.

Tελευταία ενημέρωση 16:02

Απόπειρα αντίδρασης στην αρχή της εβδομάδας, μετά το τριήμερο απωλειών καταγράφεται στις ευρωαγορές καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τα εταιρικά μεγέθη και το τι μέλλει γενέσθαι με τις περικοπές των επιτοκίων.

Μετά από ένα ισχυρό φίνις τον Ιανουάριο, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 μένει «σιωπηλός» τον Φεβρουάριο, ωστόσο την Δευτέρα καταγράφει άνοδο 0,21% στις 485 μονάδες, ενώ ο Euro Stoxx 50 κερδίζει 0,36% στις 4.732 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,23% στις 16.965 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,17% στις 7.559 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,29% στις 7.669 μονάδες, στο Μιλάνο ο FTSE MIB ισχυροποιείται 0,68% στις 31.368 μονάδες και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 διαμορφώνεται στις 9.951 μονάδες με +0,55%. Στις επιμέρους μετοχές οι εταιρείες διανομής τροφίμων Just Eat και η Delivery Hero σημειώνουν τις καλύτερες επιδόσεις, με άνοδο 6% και 4,4% αντίστοιχα. Οι αναλυτές της Deutsche Bank αύξησαν την τιμή-στόχο για την Just Eat, αλλά περιόρισαν την τιμή-στόχο για την Delivery Hero, σύμφωνα με το Reuters.

Οι επενδυτές θα δώσουν μεγάλη προσοχή στις μετοχές που συνδέονται με τη συμπεριφορά των καταναλωτών και τις δαπάνες τους και σε ό,τι υποδηλώνουν για την ισχύ ορισμένων οικονομιών, καθώς οι κεντρικές τράπεζες παρακολουθούν στενά την κατάσταση της οικονομικής ανάπτυξης και του πληθωρισμού. Αυτή την εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις τριμήνου από μια σειρά μεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των Heineken, Airbus, Renault, Natwest και Commerzbank — μαζί με άλλες ισχυρές εταιρείες όπως η Sony, η Coca-Cola και η Airbnb.

Μοιρασμένα τα πρόσημα στην Ασία – Κλειστές όλη την εβδομάδα οι αγορές της Κίνας

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησε η εβδομάδα στα ασιατικά χρηματιστήρια, μια εβδομάδα που θα είναι «κουτσουρεμένη» και με περιορισμένη συμμετοχή επενδυτών λόγω του εορτασμού του Σεληνιακού Νέου Έτους. Τα χρηματιστήρια της Κίνας θα παραμείνουν κλειστά όλη την εβδομάδα, ενώ πολλά μεγάλα χρηματιστήρια της περιοχής ήταν σήμερα κλειστά, συμπεριλαμβανομένων του Χονγκ Κονγκ, της Ταϊβάν και της Νότιας Κορέας. Νωρίτερα έκλεισε σήμερα και το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας.

Υπό αυτό το πρίσμα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε 0,4% χαμηλότερα στις 7.614,90 μονάδες. Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 36.897,42 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,1%, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ξεπέρασε ενδοσυνεδριακά τις 37.000 μονάδες, αγγίζοντας την Παρασκευή (9/2) υψηλά 34 ετών. Ο Topix υποχώρησε κατά 0,2% στις 2.557,88 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πιερρακάκης: Ιστορική η αλλαγή στα Πανεπιστήμια, θα στηρίξουμε όλα τα ελληνικά ΑΕΙ

Γερμανία: Η οικονομία σε ασταθές έδαφος και οι ελπίδες για βελτίωση λιγοστές

Πυρ ομαδόν κατά Τραμπ για Ρωσία και ΝΑΤΟ: «Υπονομεύει την ασφάλεια όλων μας»

gazzetta
gazzetta reader insider insider