Εκτόξευση της μετοχής του ΔΑΑ στην επίσημη πρώτη στο ταμπλό του ΧΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκτόξευση της μετοχής του ΔΑΑ στην επίσημη πρώτη στο ταμπλό του ΧΑ
Εκτοξεύεται η μετοχή του ΔΑΑ στην πρώτη ημέρα συνεδριάσης στο ταμπλό του ΧΑ.

Εκτοξεύεται κατά 12,2% η μετοχή του ΔΑΑ στην επίσημη πρώτη στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου, φτάνοντας στα 9,219 ευρώ και βλέποντας μέχρι και τα 9,56 ευρώ.

Ήδη η μετοχή καταγράφει τζίρο πάνω από τα 26,5 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να ξεπερνά τις 2,85 εκατ. μετοχές. Η κατοχύρωση κερδών που βγαίνει κυρίως από εγχώρια χαρτοφυλάκια και το γρήγορο χρήμα απορροφάται άμεσα από ξένους επενδυτές και θεσμικούς.

Σήμερα μπήκαν στο ταμπλό 300 εκατ. μετοχές του ΔΑΑ, οι 90 εκατ. μετοχές από το IPO κατανεμήθηκαν ως εξής: 72,27 εκατ. στο βιβλίο των θεσμικών και 12,54 εκατ. μετοχές στην ελληνική δημόσια προσφορά. Στους cornerstone περιλαμβάνεται η AviAlliance (30 εκατ. μετοχές με τιμή 9,758 ευρώ), η οικογένεια Κοπελούζου (1,5 εκατ. μετοχές στα 8,2 ευρώ), το HCAP (το κρατικό ταμείο που κατείχε μερίδιο 25% πριν από την IPO) συμμετείχε επίσης στην προσφορά με 1,5 εκατ. μετοχές στα 8,2 ευρώ ανά μετοχή (με ποσοστό αύξησης στο 25,5%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ εχθές, η προσφορά υπερκαλύφθηκε κατά 11,6 φορές. Η υπερκάλυψη έγινε με βάση την έγκυρη ζήτηση στην τιμή των 8,20 ευρώ ανά μετοχή, στο υψηλότερο άκρο του εύρους που είχε δοθεί. Το ελληνικό βιβλίο, στο πλαίσιο του οποίου διατέθηκαν 12,2 εκατ. μετοχές ή το 13,56% του συνόλου υπερκαλύφθηκε κατά 16,9 φορές, ενώ το διεθνές βιβλίο, στο πλαίσιο του οποίου διατέθηκαν 77,8 εκατ. μετοχές ή το 86,44% του συνόλου, υπερκαλύφθηκε κατά 10,8 φορές. Το ΤΑΙΠΕΔ άντλησε 784,7 εκατ. ευρώ από την έκδοση των μετοχών.

Παράλληλα, στο κλείσιμο της πρώτης μέρας διαπραγμάτευσης ο FTSE θέτει το «κατώφλι» για συμπερίληψη στον FTSE Emerging Europe να είναι η πλήρης κεφαλαιοποίηση ύψους 856,14 εκατ. δολάρια ή η επενδύσιμη κεφαλαιοποίηση ύψους 285,38 εκατ. δολάρια, επίπεδα που υπερβαίνει άνετα η εκτιμώμενη κεφαλαιοποίηση του ΔΑΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Πράσινη» ενεργειακή αυτονομία σε μεγάλες υποδομές μεταφορών

Ακίνητα: Άμεσα οι διαγωνισμοί για επιχειρηματικά/logistics πάρκα 1 δισ. – Έρχεται η Φυλή

gazzetta
gazzetta reader insider insider