«Βουτιά» στην Wall Street μετά από Πάουελ και Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» στην Wall Street μετά από Πάουελ και Fed
Στη Fed είναι στραμμένη σήμερα η προσοχή των επενδυτών.

Τελευταία ενημέρωση 22:37

Οι μετοχές υποχωρούν στα χαμηλότερα επίπεδα της συνεδρίασης την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, χωρίς να δώσει ορίζοντα πότε θα ξεκινήσουν οι μειώσεις .

Η ανακοίνωση της FED δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία μιας και η αγορά ανέμενε σε ποσοστό σχεδόν 98% ότι η κεντρική τράπεζα θα αφήσει τα επιτόκια αμετάβλητα, σύμφωνα με το CME FedWatch tool, όμως περίμενε να δοθεί μια πιο συγκεκριμένη προοπτική. O Τζερόμ Πάουελ στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου μετά την διήμερη συνεδρίαση της FED, απέφυγε να δώσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Αν και τόνισε πως η οικονομία έχει σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο και ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει, τόνισε πως τα στοιχεία δεν είναι αρκετά, για μειώσεις επιτοκίων. Ο πρόεδρος της Fed ανέφερε ότι οι περικοπές θα υλοποιηθούν πιθανότατα το 2024, αλλά μάλλον... θα αργήσουν και σχεδόν σίγουρα δεν θα αρχίσουν από τον Μάρτιο.

Ο Dow Jones κινείται πτωτικά κατά 0,8% στις 38.161 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 1,5% στις 4.851 μονάδες, ενώ ο Nasdaq χάνει 2,06% στις 15.190 μονάδες.

Οδηγός των απωλειών του Nasdaq οι μετοχές των Alphabet και Microsoft, που ανακοίνωσαν εχθές αποτελέσματα.

Η Alphabet υποχωρεί 6,7% και κινείται προς τη χειρότερη μέρα της από τις 25 Οκτωβρίου, καθώς τα απογοητευτικά έσοδα από διαφημίσεις αντιστάθμισαν τα καλύτερα των προσδοκιών κέρδη.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Microsoft σημειώνει πτώση 1,3%, στον απόηχο των καλύτερων των εκτιμήσεων κερδών και εσόδων.

Η μετοχή της Boeing ενισχύεται 6%, μετά τα αποτελέσματα, όπου κατέγραψε μικρότερες των εκτιμήσεων ζημιές ανά μετοχή. Επίσης, τα έσοδα ήταν καλύτερα από τις προσδοκίες, ωστόσο η διοίκηση δεν έδωσε guidance για το 2024 , εξαιτίας της έκρηξης στο 737 Max 9 νωρίτερα φέτος.

Οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει πάνω από 23% μόνο τον Ιανουάριο, καθιστώντας την τη χειρότερη από τις 30 μετοχές του Dow.

Επίσης, η μετοχή της Paramount σημειώνει άνοδο 8,9%, μετά την προσφορά ύψους 14,3 δισ. δολαρίων από τον μεγιστάνα των μίντια, Μπάιρον Άλεν.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία, ο δείκτης του κόστους απασχόλησης ενισχύθηκε κατά 0,9% το τέταρτο τρίμηνο, χαμηλότερα από την άνοδο του 1,1% το τρίτο τρίμηνο, με τους οικονομολόγους να αναμένουν αύξηση 1%.

Παράλληλα, τα στοιχεία της ADP έδειξαν πως οι επιχειρήσεις στις ΗΠΑ δημιούργησαν μόλις 107.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, σε μια ακόμα ένδειξη ότι οι προσλήψεις έχουν επιβραδυνθεί από το περασμένο φθινόπωρο. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει αύξηση 150.000 θέσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider