«Μάζεψε» τα κέρδη ο χρυσός μετά τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μάζεψε» τα κέρδη ο χρυσός μετά τον πληθωρισμό
Σταθεροποιητικά έκλεισε την Τρίτη ο χρυσός, διαγράφοντας τα αρχικά του κέρδη μετά τα στοιχεία που έδειξαν απροσδόκητη αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο και ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed.

Σταθεροποιητικά έκλεισε την Τρίτη ο χρυσός, διαγράφοντας τα αρχικά του κέρδη μετά τα στοιχεία που έδειξαν απροσδόκητη αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο και ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed που ξεκίνησε σήμερα για περισσότερες πληροφορίες.

Ειδικότερα, η τιμή spot του χρυσού έκλεισε σταθεροποιητικά στα 1.981,19 δολάρια η ουγγιά, ενώ πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων του πληθωρισμού σημείωνε κέρδη 0,5%. Το συμβόλαιο χρυσού ενισχύθηκε κατά 0,1% στα 1.996,10 δολάρια η ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

«Ο χρυσός θα παραμείνει κολλημένος στο εύρος των 1.950 – 2.050 δολαρίων. Πιθανά αδύναμα οικονομικά στοιχεία η πολιτικές εντάσεις μπορεί να δώσουν ανοδική ώθηση», σχολίασε ο Phillip Streible, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Blue Line Futures στο Σικάγο.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο κατέγραψε ήπια επιβράδυνση σε ετήσια βάση, αν και σε μηνιαία βάση ο ρυθμός αύξησης ήταν πάνω από τις προβλέψεις, καθώς οι τιμές της ενέργειας μειώθηκαν δίνοντας ελπίδα ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να είναι σε τροχιά καθόδου. Όπως δηλώνουν αρκετοί αναλυτές, τα στοιχεία είναι κάπου ανάμεσα στο καλό και στο κακό, γεγονός που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα συμπεράσματα της αγοράς.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας την Τρίτη, τον Νοέμβριο ο γενικός πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,1%, πάνω από τις προβλέψεις, σε δωδεκάμηνη βάση η άνοδος του δείκτη τιμών επιβραδύνθηκε στο 3,1% τον Νοέμβριο από 3,2% πριν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές με Fed και πληθωρισμό στο επίκεντρο

«Βουτιά» στην παγκόσμια ανάπτυξη του 2024, βλέπει η Fitch - Γλυτώνουν την ύφεση οι HΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider