Wall Street: Συνεχίζει ανοδικά ο «δυνατός» Νοέμβριος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Συνεχίζει ανοδικά ο «δυνατός» Νοέμβριος
Ανοδικά κινούνται οι δείκτες την Τετάρτη στην Wall Street, με τους επενδυτές να μαθαίνουν σήμερα πως η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ακόμη πιο ισχυρό ρυθμό από ό,τι είχε ανακοινωθεί κατά το τρίτο τρίμηνο. 

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες την Τετάρτη στην Wall Street, με τους επενδυτές να βλέπουν ολοένα και περισσότερο σημάδια πως ο κύκλος αυξήσεων των επιτοκίων κλείνει σιγά σιγά, ενώ σήμερα έμαθαν πως η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ακόμη πιο ισχυρό ρυθμό από ό,τι είχε ανακοινωθεί κατά το τρίτο τρίμηνο.

Στο ταμπλό ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,10% στις 35.453 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,32% στις 4.569 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται στο +0,42 στις 14.342 μονάδες. Χθες, οι βασικοί δείκτες έκλεισαν με μικρά κέρδη, σε ένα μήνα όπου καταγράψει σημαντικά κέρδη. O Dow και ο S&P 500 είναι καθ' οδόν να κλείσουν αυτόν τον μήνα κατά 7,2% και 8,6% ψηλότερα. Ο Nasdaq έχει «σκαρφαλώσει» τον Νοέμβριο κατά 11,1%

Στο ταμπλό η General Motors ενισχύεται σχεδόν κατά 10%, μετά την ανακοίνωση πως η εταιρεία προχώρησε στην επαναγορά μετοχών 10 δισ. δολαρίων, ενώ η μετοχή της Petco βυθίζεται κατά 22% μετά τα απογοητευτικά στοιχεία γ’ τριμήνου που ανακοίνωσε.

Μάκρο

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των ΗΠΑ επιταχύνθηκε με ετήσιο ρυθμό 5,2%, σύμφωνα με τη αναθεωρημένη εκτίμηση του υπουργείου. Η επιτάχυνση ξεπέρασε την αρχική ένδειξη 4,9% και ήταν καλύτερη από την πρόβλεψη 5% από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Κατά κύριο λόγο, η αναθεώρηση προς τα πάνω προήλθε από αυξήσεις στις πάγιες επενδύσεις μη κατοικιών, οι οποίες περιλαμβάνουν εξοπλισμό κατασκευών και πνευματική ιδιοκτησία. Η κατηγορία σημείωσε άνοδο 1,3%, η οποία και πάλι σημείωσε απότομη πτωτική στροφή σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα.

Επιχειρήσεις

Να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών μέσα στο 2024 θέλει η General Motors αναλαμβάνοντας σειρά πρωτοβουλιών. Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ σχεδιάζει να αυξήσει το τριμηνιαίο μέρισμά της το επόμενο έτος κατά 33% στα 12 σεντς ανά μετοχή, να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ταχείας επαναγοράς μετοχών 10 δισ. δολαρίων, και να επαναφέρει το guidance για το 2023 συμπεριλαμβάνοντας εκτιμώμενα κέρδη 1,1 δισ. δολαρίων προ τόκων και φόρων, ή προσαρμοσμένα στα EBIT, μετά από τις περίπου έξι εβδομάδες απεργιών των εργαζομένων στις ΗΠΑ από το συνδικάτο United Auto Workers.

Η Apple έχει ήδη δρομολογήσει τη διακοπή συνεργασίας με τις πιστωτικές κάρτες της Goldman Sachs, προσδιορίζοντας μάλιστα τον χρονικό ορίζοντα στους επόμενους 12 με 15 μήνες, σύμφωνα με το CNBC.

Τέλος, σύμφωνα με το Bloomberg ο ιδρυτής της Pershing Square Capital Management, δισεκατομμυριούχος επενδυτής Bill Ackman, εμφανίζεται πεπεισμένος εμφανίζεται πως η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια νωρίτερα από ό,τι προβλέπουν οι αγορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider