Συνέχεια στο ανοδικό σερί της Wall Street με ώθηση από Microsoft και Nvidia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνέχεια στο ανοδικό σερί της Wall Street με ώθηση από Microsoft και Nvidia
Με το… δεξί στη νέα «κουτσουρεμένη» - λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ – εβδομάδα, μπήκε το αμερικανικό χρηματιστήριο, συνεχίζοντας το ανοδικό σερί των τριών προηγούμενων εβδομάδων, με ώθηση από τους τεχνολογικούς γίγαντες Microsoft και Nvidia.

Με το... δεξί στη νέα «κουτσουρεμένη» - λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ – εβδομάδα, μπήκε το αμερικανικό χρηματιστήριο, συνεχίζοντας το ανοδικό σερί των τριών προηγούμενων εβδομάδων, με ώθηση από τους τεχνολογικούς γίγαντες Microsoft και Nvidia.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κέρδισε 203,76 μονάδες ή 0,58% κλείνοντας στις 35.151 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,74% στις 4.547 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε άνοδο της τάξης του 1,13% στις 14.284 μονάδες. Είναι η πέμπτη διαδοχική ημέρα κερδών για τους S&P και Nasdaq.

Οι κλάδοι τεχνολογίας και επικοινωνιών ήταν οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι του S&P 500. Η μετοχή της Palo Alto Networks ενισχύθηκε 5,2%, ενώ η Intel έκλεισε στο +2,1%. Άλμα 5,6% για τη μετοχή της Paramount, ενώ ακολούθησε η Netflix με 1,8%.

Στο ταμπλό ξεχώρισε και η μετοχή της Microsoft, η οποία ενισχύθηκε κατά 2% φτάνοντας σε νέο υψηλό 52 εβδομάδων στον απόηχο της είδησης πως ο πρώην επικεφαλής της OpenAi, Σαμ Άλτμαν θα ενταχθεί στο δυναμικό του τεχνολογικού κολοσσού για να ηγηθεί της νέας μονάδας ερευνών τεχνητής νοημοσύνης. Στο τελευταίο «επεισόδιο» της παράξενης ιστορίας γύρω από τη δημιουργό του ChatGPT, 500 υπάλληλοι απειλούν με αποχώρηση έαν δεν παραιτηθεί το διοικητικό συμβούλιο και δεν επιστρέψει ο Άλτμαν στην εταιρεία τους.

Η μετοχή της Nvidia έκλεισε με άνοδο 3,2%, στο ιστορικό υψηλό των 504,20 δολαρίων τη Δευτέρα. Το ρεκόρ έρχεται μία ημέρα πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ' τριμήνου χρήσης, όπου οι αναλυτές περιμένουν να δουν εκτόξευση των εσόδων κατά περισσότερο από 170%. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η πρόβλεψη της εταιρείας για το δ' τρίμηνο χρήσης αναμένεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της LSEG, να δείξει ακομη μεγαλύτερο νούμερο: άλμα σχεδόν 200%. Να σημειωθεί ότι η κατασκευάστρια τσιπ έχει πετύχει την υψηλότερη απόδοση φέτος, με τη μετοχή της να έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 200%.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική αγορά θα είναι κλειστή την Πέμπτη λόγω της αργίας του Thanksgiving, ενώ την Παρασκευή οι συναλλαγές θα ολοκληρωθούν πιο σύντομα. Τα τελευταία χρόνια ο τζίρος των συναλλαγών έτεινε να είναι μειωμένος αυτές τις μέρες, ωστόσο ο Νοέμβριος παραμένει ο μήνας με την καλύτερη απόδοση για τον S&P 500.

Η προσοχή αυτών των επενδυτών θα στραφεί και στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που δημοσιεύονται αύριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στην ομάδα AI της Microsoft o πρώην επικεφαλής της OpenAI, Σαμ Άλτμαν

ΗΠΑ: Οι περιορισμοί στις εξαγωγές της Nvidia στην Κίνα είναι ένα παιχνίδι «πιάσε με αν μπορείς»

gazzetta
gazzetta reader insider insider