Wall Street: Έκλεισε σερί τριών θετικών εβδομάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Έκλεισε σερί τριών θετικών εβδομάδων
Και οι τρεις βασικοί δείκτες κατέγραψαν κέρδη για τρίτη συνεχή εβδομάδα, κάτι για το οποίο ευθύνεται ο απόηχος της πληθωριστικής αποκλιμάκωσης στις ΗΠΑ.

Μπορεί οι δείκτες την Παρασκευή να κινήθηκαν με οριακές διακυμάνσεις, ωστόσο το πραγματικό κέρδος για τους επενδυτές της Wall Street ήταν πως σήμερα ολοκληρώθηκε η τρίτη σερί θετική εβδομάδα. Γι' αυτό ευθύνεται ο απόηχος της πληθωριστικής αποκλιμάκωσης στις ΗΠΑ, αφού ο «μπαμπούλας» των επιτοκίων φαίνεται πως τρομάζει πλέον ολοένα και λιγότερους.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε οριακά κατά 0,01% στις 34.947 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 0,12% στις 4.513 μονάδες και ο Nasdaq έκλεισε στις 14.125 μονάδες και στο +0,08%.

Και οι τρεις βασικοί δείκτες κατέγραψαν κέρδη για τρίτη συνεχή εβδομάδα. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,2%, ενώ ο Nasdaq κέρδισε περίπου 2,4%. Ο Dow έκλεισε την εβδομάδα ενισχυμένος κατά 1,9%. Αυτή είναι η πρώτη φορά που Dow και S&P 500 κατέγραψαν τρεις σερί θετικές εβδομάδες από τον Ιούλιο και η πρώτη για τον Nasdaq από τον Ιούνιο. Μέχρι τώρα τον Νοέμβριο, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 7,6%, ο Dow κερδίζει 5,7% ενώ το πιο εντυπωσιακό άλμα είναι του Nasdaq στα 9,9%.

H μετοχή της Gap ξεχώρισε στο ταμπλό με την εντυπωσιακή άνοδο 30,58%, μετά τα καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο.

Μάκρο

Μικρή άνοδο κατά 1,9% σημείωσαν οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, καθώς οι εταιρείες του κλάδου ανέλαβαν περισσότερα νέα projects. Με την αγορά μεταπώλησης κατοικιών να βρίσκεται αντιμέτωπη με έλλειμμα, οι κατασκευαστές διέκριναν ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερες νέες κατοικίες. Οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών αυξήθηκαν στις 1,37 εκατομμύρια σε ετήσια βάση, από 1,35 εκατομμύρια τον Οκτώβριο.

Επιχειρηματικά νέα

Ο Sam Altman έπαψε πλέον να είναι διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, με την μητρική ChatGPT να αναφέρει πως ο Altman δεν υπήρξε «σταθερά αμερόληπτος όσο αφορά την επικοινωνία του με το διοικητικό συμβούλιο». Σύμφωνα με ανάρτηση της εταιρείας, το ΔΣ δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στην ικανότητα τους να συνεχίσει να ηγείται της OpenAI.

Η χθεσινή βουτιά των μετοχών της Alibaba κατά 9% μετά τα χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κέρδη για το γ’ τρίμηνο, μόνο απαρατήρητη δεν έχει περάσει, καθώς ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου απέσυρε τα σχέδιά της για την απόσχιση της επιχείρησης cloud, αποτέλεσμα του σημαντικού πλήγματος που δέχθηκε από τους περιορισμούς στις εξαγωγές τσιπ από τις ΗΠΑ. Σήμερα διεύρυνε τις απώλειες, πραγματοποιώντας νέα βουτιά 9,96%.

Όσο αφορά την Gap, ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο, έσοδα 3,77 δισ. δολάρια έναντι 3,6 δισ. δολάρια των προβλέψεων. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ήταν 59 σεντ έναντι πρόβλεψης για 19 σεντ. Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις την περίοδο των εορτών θα είναι σταθερές έως ελαφρώς αρνητικές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider