Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές μετά το τριήμερο ράλι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές μετά το τριήμερο ράλι
Μεικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πέμπτης στις ευρωαγορές καθώς ο αέρας αισιοδοξίας που έφεραν τα μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ και την Κίνα... κόπασε.

Με μεικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πέμπτης στις ευρωαγορές καθώς ο αέρας αισιοδοξίας που έφεραν τα μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ και την Κίνα τα προηγούμενα 24ωρα... κόπασε.

Ο Stoxx 600 υποχώρησε 0,72% στις 451 μονάδες, όπως και ο Euro Stoxx 50 που έχασε 0,28% στις 4.303 μονάδες. Ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη διαμορφώθηκε στις 15.786 μονάδες με +0,24%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε απώλειες 0,57% στις 7.168 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 άγγιξε τις 7.410 μονάδες με -1,01%. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB απώλεσε 0,71% στις 29.258 μονάδες ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε κέρδη 0,28% στις 9.667 μονάδες.

Στην «μπερδεμένη» εικόνα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων συνέβαλαν και οι φθινοπωρινές προβλέψεις της Κομισιόν που τοποθέτησε τον ρυθμό ανάπτυξης στο 0,6%, τόσο στην ΕΕ, όσο και στην Ευρωζώνη, ήτοι 0,2 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα σε σύγκριση με τις καλοκαιρινές προβλέψεις. Επίσης, ανακοινώθηκε η κατά 1,1% συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη σε μηνιαία βάση τον Σεπτέμβριο, περισσότερο από όσο αναμενόταν (-1%). Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο είχε καταγραφεί αύξηση της παραγωγής κατά 0,6%, σύμφωνα με την Eurostat.

Επιχειρηματικά νέα

Η Siemens ανακοίνωσε αύξηση εσόδων κατά 10% για το τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο του έτους, στα 21,4 δισ. ευρώ (23,2 δισ. δολάρια), ξεπερνώντας τις προβλέψεις των 20,99 δισεκατομμυρίων ευρώ, με τη μετοχή της στα ταμπλό να κάνει άλμα 6%. Τα βιομηχανικά κέρδη επίσης αυξήθηκαν κατά 7% σε επίπεδο ρεκόρ 3,4 δισ. ευρώ, υψηλότερα από την πρόβλεψη των 3,34 δισ. ευρώ. Πάντως η Siemens αναμένει επιβράδυνση για το 2024. H μετοχή της εταιρείας αυτήν την ώρα καταγράφει ράλι 4,87% στις 145,66 μονάδες.

Από την άλλη, η Burberry προειδοποίησε ότι ο στόχος εσόδων του φετινού έτους ενδέχεται να μην επιτευχθεί, καθώς οι πωλήσεις της βρετανικής εταιρείας κατασκευής ειδών ένδυσης αυξήθηκαν οριακά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, με αποτέλεσμα η μετοχή της να κατρακυλά 11%. «Η επιβράδυνση της ζήτησης πολυτελών προϊόντων παγκοσμίως, έχει αντίκτυπο στις τρέχουσες συναλλαγές», ανέφερε η εταιρεία. «Εάν συνεχιστεί η ασθενέστερη ζήτηση, είναι απίθανο να επιτύχουμε τα έσοδα που αναμέναμε προηγουμένως για το οικονομικό 2024», πρόσθεσε στην ανακοίνωση της η Burberry.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο: Στις δημοπρασίες βρήκε το θετικό πρόσημο αναμένοντας την Εθνική

Ψάλτης (Alpha Bank): Η οικονομική ευημερία της Ελλάδας είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη του τουρισμού

Eurostat: Τρεις ελληνικές περιφέρειες στις πλέον θανατηφόρες σε τροχαία δυστυχήματα στην ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider