Siemens: Καθαρά κέρδη - ρεκόρ 8,5 δισ. ευρώ για το 2023- Αυξημένο μέρισμα στους μετόχους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Siemens: Καθαρά κέρδη - ρεκόρ 8,5 δισ. ευρώ για το 2023- Αυξημένο μέρισμα στους μετόχους
Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση εσόδων 10% στο Δ' τρίμηνο, αλλά αναμένει επιβράδυνση το 2024.

Η Siemens ανακοίνωσε αύξηση εσόδων κατά 10% για το τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο του έτους, στα 21,4 δισ. ευρώ (23,2 δισ. δολάρια), ξεπερνώντας τις προβλέψεις, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των 20,99 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα βιομηχανικά κέρδη επίσης αυξήθηκαν κατά 7% σε επίπεδο ρεκόρ 3,4 δισ. ευρώ, υψηλότερα από την πρόβλεψη των 3,34 δισ. ευρώ. Πάντως η Siemens αναμένει επιβράδυνση για το 2024.

Πιο συγκεκριμένα, ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων προβλέπει αύξηση πωλήσεων κατά 4-8% τους επόμενους 12 μήνες, από την αύξηση 11% που καταγράφηκε για το οικονομικό έτος 2023 που έληξε τον Σεπτέμβριο, κυρίως λόγω των χαμηλών προοπτικών για το τμήμα βιομηχανικού αυτοματισμού του. Για τον τομέα των ψηφιακών επιχειρήσεων η εταιρεία αναμένει το 2024 ανάπτυξη εσόδων από 0% ως 3%, αναφέροντας ότι «αυτό βασίζεται στην υπόθεση ότι μετά την απομάκρυνση των αποθεμάτων από τους πελάτες, η παγκόσμια ζήτηση στις επιχειρήσεις αυτοματισμού, ειδικά στην Κίνα, θα αυξηθεί ξανά κατά το δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους».

Τα καθαρά κέρδη ήταν 1,9 δισ. ευρώ για το τρίμηνο, ανεβάζοντας το σύνολο του έτους σε ιστορικό υψηλό των 8,5 δισ. ευρώ, ενώ οι ελεύθερες ταμειακές ροές σημείωσαν επίσης ρεκόρ 10 δισ. ευρώ για ολόκληρο το έτος.

«Το οικονομικό έτος του 2023 ήταν μια χρονιά πολλαπλών ρεκόρ: Στη Βιομηχανική Επιχείρησή μας, το κέρδος και το περιθώριο κέρδους έφθασαν στα υψηλότερα επίπεδά τους ποτέ και σχεδόν διπλασιάσαμε τα καθαρά μας έσοδα σε ένα ιστορικό υψηλό», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Siemens, Roland Busch. «Η στρατηγική μας αποδίδει καρπούς και συνεχίζουμε να επιταχύνουμε τους ψηφιακούς μετασχηματισμούς και τους μετασχηματισμούς βιωσιμότητας των πελατών μας».

Αποτέλεσμα αυτών, η Siemens πρότεινε την αύξηση του μερίσματος από 4,25 ευρώ ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα σε 4,70 ευρώ ανά μετοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Η οικονομία βρίσκεται σε σταθερή πορεία επίτευξης των ετήσιων οικονομικών στόχων για το 2023

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ απέτρεψε το «shutdown»

gazzetta
gazzetta reader insider insider