Μικρές απώλειες στη Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρές απώλειες στη Wall Street
Ο Dow Jones υποχωρεί 0,36% στις 34.866 μονάδες, ο S&P 500 διολισθαίνει 0,13% στις 4.497 μονάδες και ο Nasdaq αποδυναμώνεται 0,19% στις 14.076 μονάδες.

Τελευταία ενημέρωση 20:45

Πτωτικά κινείται η Wall Street την Πέμπτη, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν τα κέρδη από το ράλι της αγοράς που βρίσκεται σε εξέλιξη από την αρχή του Νοεμβρίου.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,36% στις 34.866 μονάδες, ο S&P 500 διολισθαίνει 0,13% στις 4.497 μονάδες και ο Nasdaq αποδυναμώνεται 0,19% στις 14.076 μονάδες. Eυρισκόμενοι στα μισά του Νοεμβρίου, σε επίπεδο μήνα, ο S&P 500 κερδίζει περισσότερο από 7%, ενώ ο Dow σημειώνει άνοδο 6% και ο Nasdaq ισχυροποιείται κατά 9,8%.

Στα ταμπλό, η μετοχή της Cisco «βουτά» 10% αφού η εταιρεία εξέδωσε αδύναμο guidance για το τρέχον τρίμηνο και συνολικά για το ολόκληρο το οικονομικό έτος. Η Palo Alto Networks αποδυναμώνεται 6% μετά την έκδοση ενός outlook που απογοήτευσε τους αναλυτές ενώ στον αντίποδα η μετοχή της Macy's εκτοξεύεται άνω του 5% αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη τρίτου τριμήνου. Η Macy's ανακοίνωσε κέρδη 59 εκατομμύρια δολάρια, ή 21 cents ανά μετοχή το τρίμηνο που τελείωσε στις 28 Οκτωβρίου. Οι πωλήσεις της εταιρείες σημείωσαν πτώση για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο, πέφτοντας σε 7,1%, στα 4,86 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές ανάμεναν μία πτώση της τάξης του 7,9% σύμφωνα με την LSEG.

Καλύτερα των εκτιμήσεων της Wall Street ήταν τα κέρδη γ' τριμήνου χρήσης της Walmart καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν, ωστόσο ο αμερικανικός κολοσσός φάνηκε επιφυλακτικός για τις προοπτικές στο σύνολο της χρήσης καθώς διέκρινε αποδυνάμωση της καταναλωτικής δαπάνης στο τέλος του τριμήνου. Αναλυτικότερα, για την τρίμηνη περίοδο έως τις 31 Οκτωβρίου, η Walmart κατέγραψε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 1,53 δολαρίων, έναντι εκτιμήσεων για 1,52 δολάρια. Τα έσοδα της περιόδου διαμορφώθηκαν στα 160,80 δισ. δολάρια, από 159,72 δισ. δολάρια. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 453 εκατ. δολάρια ή 17 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημίας 1,8 δισ. δολαρίων ή 66 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η Walmart δημοσίευσε, ωστόσο, ελαφρώς χαμηλότερες των αναμενόμενων προβλέψεις καθώς ετοιμάζεται για την κρίσιμη εορταστική περίοδο. Η εταιρεία αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 6,40 - 6,48 δολαρίων για το σύνολο του έτους, χαμηλότερα από τα 6,48 δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές αλλά υψηλότερα από το προηγούμενο εύρος εκτιμήσεων. Οι ενοποιημένες καθαρές πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν 5% έως 5,5%.

Παράλληλα, παραμένοντας στις επιχειρηματικές εξελίξεις, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Alibaba στο γ' τρίμηνο, καθώς ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου δέχθηκε σημαντικό πλήγμα από τους περιορισμούς στις εξαγωγές τσιπ από τις ΗΠΑ. Ειδικότερα, τα κέρδη της εταιρείας στο γ' τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 3,8 δισ. δολάρια (27,7 δισ. γιουάν), χαμηλότερα από την πρόβλεψη των αναλυτών για κέρδη 29,7 δισ. γιουάν. Τα έσοδα του κινεζικού κολοσσού ανήλθαν στα 31 δισ. δολάρια (224,79 δισ. γιουάν), καταγράφοντας αύξηση 9% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022.

Υπενθυμίζεται πως χτες η Wall Street συνέχισε το ανοδικό της σερί καθώς οι επενδυτές «ξέσπασαν» μετά και τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό και πήραν «ανάσα» μετά και τις 2 «παύσεις» στις αυξήσεις επιτοκίων εκ μέρους της Fed ενώ και οι γεωπολιτικές εντάσεις στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Στο πεδίο των «μάκρο», στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο διαμορφώθηκαν οι αρχικές αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, γεγονός που αποτελεί ένδειξη πως η αγορά εργασίας των ΗΠΑ συνεχίζει να αποδυναμώνεται μετά τις ισχυρές επιδόσεις των προηγούμενων μηνών. Πιο αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ την Πέμπτη, οι νέες αιτήσεις ανήλθαν στις 231.000 την εβδομάδα που τελείωσε στις 11 Νοεμβρίου, αυξημένες κατά 13.000 σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters, ανέμεναν ηπιότερη αύξηση στις 220.000. Παράλληλα, οι συνεχιζόμενες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 32.000 στις 1,865 εκατ. την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ACCA – ΣΟΕΛ: Οι σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις στη Λογιστική & Ελεγκτική

Travel.com: Η Νάξος στους 10 ευρωπαϊκούς προορισμούς με τη μεγαλύτερη αξία, εκτός σεζόν

tbi bank: Αύξηση 50% στο σύνολο του ενεργητικού για το εννεάμηνο του 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider