BofA: Μπροστά σε περαιτέρω «βουτιά» 5% ο S&P 500, προειδοποιεί αναλυτής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BofA: Μπροστά σε περαιτέρω «βουτιά» 5% ο S&P 500, προειδοποιεί αναλυτής
«Καμπανάκι» για τις προοπτικές των αμερικανικών μετοχών κρούει ο αναλυτής της Bank of America, Michael Hartnett, σημειώνοντας ότι ο S&P 500 θα μπορούσε να γνωρίσει περαιτέρω πτώση της τάξεως του 5%. 

«Καμπανάκι» για τις προοπτικές των αμερικανικών μετοχών κρούει ο αναλυτής της Bank of America, Michael Hartnett, σημειώνοντας ότι ο S&P 500 θα μπορούσε να γνωρίσει περαιτέρω πτώση της τάξεως του 5%.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα ο ίδιος, ο S&P 500 - αφού έχασε τις 4.200 μονάδες - θα μπορούσε να πέσει ακόμα πιο κάτω, στις 3.941 μονάδες. Την Πέμπτη, ο δείκτης τερμάτισε στις 4.137 μονάδες και οι αναλυτές παρακολουθούν την πορεία του δείκτη, αναζητώντας ενδείξεις για το πόσο χαμηλά μπορεί να πάει.

Η Wall Street διανύει τον τρίτο μήνα απωλειών, στη σκιά των ανησυχητικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, αλλά και εν μέσω αβεβαιότητας γύρω από τη στάση της Fed όσον αφορά στα επιτόκια, όπως επίσης και ενός κλίματος απογοήτευσης από τα εταιρικά αποτελέσματα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν απομακρύνει τους επενδυτές, με τις αποδόσεις των ομολόγων να έχουν «εκτοξευτεί».

Ο Nasdaq, χθες,«διολίσθησε» βαθύτερα σε έδαφος διόρθωσης, έχοντας υποχωρήσει άνω του 10% από το peak του Ιουλίου.

Η ζήτηση για μετοχές τεχνολογίας παραμένει υψηλή, παρατηρεί πάντως ο Hartnett, έχοντας προσελκύσει εισροές 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων την εβδομάδα έως τις 25 Οκτωβρίου.

Ο Michael Hartnett της BofA διατηρεί την bearish στάση του για τις μετοχές φέτος, παρά την ανοδική πορεία του S&P 500 στο πρώτο εξάμηνο του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κέρδη άνω του 2% για το πετρέλαιο, με το βλέμμα στα γεωπολιτικά

Société Générale: Η Ελλάδα θα φτάσει την Ιταλία στο πεδίο των αξιολογήσεων

Έρευνα ΕΚΤ: Οριακές αναβαθμίσεις για τις πληθωριστικές προσδοκίες - Ήπια πτώση για την αύξηση του ΑΕΠ

gazzetta
gazzetta reader insider insider