Wall Street: Πτωτικές τάσεις στην «κορύφωση» των εταιρικών αποτελεσμάτων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Πτωτικές τάσεις στην «κορύφωση» των εταιρικών αποτελεσμάτων
Ο Dow Jones υποχωρεί 0,76% στις 33.738 μονάδες, ο S&P 500 διολισθαίνει 1,04% στις 4.327 μονάδες και ο Nasdaq κατρακυλά 1,25% στις 13.365 μονάδες.

Τελευταία ενημέρωση 20:39

Σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύεται η Wall Street λόγω των υψηλών ομολογιακών αποδόσεων, ενώ οι επιχειρηματικές ανακοινώσεις για τα οικονομικά μεγέθη του γ' τρίμηνου κορυφώνονται.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,76% στις 33.738 μονάδες, ο S&P 500 διολισθαίνει 1,04% στις 4.327 μονάδες και ο Nasdaq κατρακυλά 1,25% στις 13.365 μονάδες.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς ενώ ταυτόχρονα αξιολογούν τις επιδόσεις μεγάλων κολοσσών που δίνουν στο φως της δημοσιότητας την πορεία τους κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους. Χαρακτηριστικό είναι πως στα ταμπλό, η μετοχή της United Airlines σημειώνει απώλειες 4% μετά τη χθεσινοβραδινή της έκθεση και το αδύναμο guidance, ενώ η Procter & Gamble ενισχύεται άνω του 1%, αφού επικράτησε επί των προβλέψεων των αναλυτών. Netflix και Tesla είναι μεταξύ των μεγάλων ονομάτων που θα ανακοινώσουν τα οικονομικά τους μεγέθη μετά το «καμπανάκι» της Wall Street.

Πάνω από το 10% των εισηγμένων στον S&P 500 έχουν ανακοινώσει τις επιδόσεις τους με το 78% εξ αυτών να έχει νικήσει τα στοιχήματα των οικονομολόγων. «Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα κέρδη είναι πιθανό να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των ειδικών δεδομένου ότι οι εταιρείες αντιμετωπίζουν ήδη χαμηλό πήχη», επισημαίνει ο Άντονι Σαγκλιμπένε, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην Ameriprise Financial. «Περισσότερη σημασία έχει το outlook και ο τρόπος που θα διαχειριστούν τα επιτόκια. Αυτή η αντιμετώπιση είναι που μεσοπρόθεσμα θα καθορίσει την πορεία των μετοχών» έσπευσε να συμπληρώσει.

Eπιπλέον, θετικά νέα έρχονται την Τετάρτη και από την αγορά του real estate όπου καταγράφηκε ανάκαμψη κατά 7% στη κατασκευή νέων κατοικιών τον Σεπτέμβριο σε ετήσιο ρυθμό 1,36 εκατομμυρίων σπιτιών, μετά από μια απότομη πτώση 1,5% τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το Υπουργείο Εμπορίου στις ΗΠΑ. Οι οικονομολόγοι στη Wall Street ανέμεναν άνοδο 6,8% στις εκκινήσεις στα 1,37 εκατομμύρια με όλους τους αριθμούς να προσαρμόζονται εποχιακά, αναφέρει δημοσίευμα του Marketwatch. Οι οικοδομικές άδειες, ένδειξη για την πορεία των μελλοντικών κατασκευών, μειώθηκαν 4,4% ή 1,47 εκατομμύρια με τους οικονομολόγους να αναμένουν πτώση 6% στα 1,45 εκατομμύρια.

Eπιχειρηματικά νέα

Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη αλλά και τα έσοδα της Morgan Stanley στο γ' τρίμηνο, καθώς η δραστηριότητα στον κλάδο του trading αντιστάθμισε τη μείωση των μεγεθών στους κλάδους της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και της επενδυτικής τραπεζικής. Πιο αναλυτικά, ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός κολοσσός ανέφερε έσοδα ύψους 13,27 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου, τη στιγμή που οικονομολόγοι σε έρευνα της LSEG (πρώην Refinitiv) ανέμεναν 13,23 δισ. δολαρίων. Τα έσοδα ήταν αυξημένα κατά 2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022. Παράλληλα, τα κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 1,38 δολάρια/μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μία μέτρηση στα 1,28 δολάρια/μετοχή. Τα συνολικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,41 δισ. δολάρια, καταγράφοντας μείωση κατά 9% σε σχέση με το γ' τρίμηνο του 2022.

Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα της Procter & Gamble στο γ' τρίμηνο του έτους, καθώς η αύξηση στις τιμές εξισορρόπησε τη μείωση του όγκου των πωλήσεων που κατέγραψε ο αμερικανικός κολοσσός. Ειδικότερα, η εταιρεία ανέφερε έσοδα ύψους 21,87 δισ. δολαρίων, τη στιγμή που αναλυτές σε έρευνα της LSEG (πρώην Refinitiv) ανέμεναν μία μέτρηση στα 21,58 δισ. δολάρια. Τα έσοδα της P&G σημείωσαν αύξηση 6% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022. Ταυτόχρονα, η Procter & Gamble ανέφερε κέρδη 1,83 δολαρίων/μετοχή, έναντι της πρόβλεψης για κέρδη 1μ72 δολαρίων/μετοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Premia Properties: Παραμένει στην κλίμακα Α στην πιστοληπτική αξιολόγηση από την ICAP

Η Liberum Wealth θέτει σε λειτουργία τη λύση Axia Custody της Profile Software

Dentist Pass: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως 22 Δεκεμβρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider