Ευρωαγορές: Κέρδη 2,2% στην εβδομάδα παρά τις μεσανατολικές πιέσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Κέρδη 2,2% στην εβδομάδα παρά τις μεσανατολικές πιέσεις
Σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκαν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, κλείνοντας μία εβδομάδα όπου καταγράφηκαν κέρδη, παρά την ανησυχία που προκαλεί ο πόλεμος στο Ισραήλ.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκαν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, κλείνοντας μία εβδομάδα όπου καταγράφηκαν κέρδη, παρά την ανησυχία που προκαλεί ο πόλεμος στο Ισραήλ.

Οι επενδυτές παρακολουθούν και σήμερα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς κυριαρχεί ο φόβος μίας πιθανής ευρύτερης ανάφλεξης. Ήδη, το ρολόι χτυπά αντίστροφα, καθώς τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι ενημερώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό πως κάπου 1,1 εκατ. Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας διατάχθηκαν να μετακινηθούν προς τον νότιο τομέα του θύλακα εντός 24 ωρών κι απηύθυναν έκκληση να «ακυρωθεί» η διαταγή αυτή.

Σε αυτό το «εύφλεκτο» σκηνικό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχασε 0,98% στις 449 μονάδες, με τις μετοχές της τεχνολογίας να υποχωρούν 2,5%. Οι ενεργειακές μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη, με άνοδο 1,2%. Στο πενθήμερο, ο Stoxx 600 έσπασε το αρνητικό σερί τριών εβδομάδων σημειώνοντας άνοδο της τάξης περίπου του 2,2%, ενώ ο Eurostoxx 50 υποχώρησε 1,5% στις 4.135 μονάδες.

O γερμανικός DAX απώλεσε 1,55% στις 15.186 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 απώλεσε 1,42% στις 7.003 μονάδες, ενώ στη Βρετανία ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε πτώση 0,59% στις 7.599 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB αποδυναμώθηκε 0,90% στις 28.237 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διολίσθησε 1,10% στις 9.232 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε τον Αύγουστο, τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat. Ειδικότερα, τον Αύγουστο η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,6%, τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην Ε.Ε., σε σύγκριση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με την εκτίμηση της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας. Τον Ιούλιο η βιομηχανική παραγωγή είχε κατρακυλήσει κατά 1,3% και στις δύο ζώνες. Σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2022, τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 5,1% στη ζώνη του ευρώ και κατά 4,4% στην Ε.Ε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Καμπανάκι» Deutsche Bank: Δύσκολες στιγμές για το εμπορικό real estate

Καθησυχάζει ο Βίσκο για τα ιταλικά spreads: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για ανάγκη δράσης από ΕΚΤ

Deutsche Bank για Ελλάδα: Η υψηλότερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη για φέτος

gazzetta
gazzetta reader insider insider