Μικρά κέρδη για τον χρυσό - Δε σώθηκε το πρόσημο στην εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρά κέρδη για τον χρυσό - Δε σώθηκε το πρόσημο στην εβδομάδα
Με άνοδο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι τιμές του χρυσού, χωρίς ωστόσο το πολύτιμο μέταλλο να καταφέρει να αναστρέψει το αρνητικό πρόσημο για την εβδομάδα.

Με άνοδο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι τιμές του χρυσού, χωρίς ωστόσο το πολύτιμο μέταλλο να καταφέρει να αναστρέψει το αρνητικό πρόσημο για την εβδομάδα, πληρώνοντας τις απώλειες της Πέμπτης, που σηματοδότησαν τη χειρότερη ημερήσια επίδοσή του εδώ και σχεδόν δύο μήνες.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν στα 1.946,20 δολάρια/ουγγιά, καταγράφοντας κέρδη 0,3% ή 6 δολαρίων/ουγγιά. Σε εβδομαδιαία βάση, οι τιμές του μετάλλου υποχώρησαν οριακά κατά 0,1%.

Το ασήμι παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε στα 23,84 δολάρια/ουγγιά, με άνοδο 0,7% την Παρασκευή, επεκτείνοντας τα εβδομαδιαία του κέρδη σχεδόν στο 2%, ενώ ο χαλκός Δεκεμβρίου έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος στα 3.696 δολάρια/λίβρα. Στην εβδομάδα, το μέταλλο έχασε 2,8%.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, η πλατίνα Οκτωβρίου διαμορφώθηκε στα 934,10 δολάρια/ουγγιά καταγράφοντας κέρδη 1% την Παρασκευή και 0,5% στην εβδομάδα, ενώ το παλλάδιο Δεκεμβρίου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 1.256 δολάρια/ουγγιά, υποχωρώντας σήμερα κατά 1,1%. Ωστόσο, σε εβδομαδιαία κλίμακα, το παλλάδιο ενισχύθηκε οριακά κατά 0,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στα επιτόκια

Φυσικό αέριο: Διατηρεί τα εβδομαδιαία κέρδη - Οι κίνδυνοι της προσφοράς αντισταθμίζουν τη λήξη απεργίας στην Αυστραλία

gazzetta
gazzetta reader insider insider