Πετρέλαιο: Προς τα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη από την αρχή του 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Προς τα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη από την αρχή του 2022
Το ανοδικό κλίμα έρχεται καθώς η Σαουδική Αραβία αναμένεται να παρατείνει την εθελοντική μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Προς τα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη από τον Ιανουάριο του 2022 κινούνται για το κλείσιμο του Ιουλίου τα συμβόλαια του πετρελαίου, με τον «μαύρο χρυσό» να ανεβαίνει ενόψει των προσδοκιών για περαιτέρω μείωση της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία.

Στις 16:30 της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας), τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Σεπτεμβρίου, κέρδιζαν 0,83% στα 81,20 δολάρια.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Οκτωβρίου, ενισχύονταν 0,68% στα 85,02 δολάρια ανά βαρέλι.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή και τα δύο συμβόλαια βρέθηκαν στα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Απρίλιο, κερδίζοντας για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς η σύσφιξη της προσφοράς πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο και οι προσδοκίες για το τέλος των αυξήσεων των αμερικανικών επιτοκίων στήριξαν τις τιμές.

Η Σαουδική Αραβία

Το ανοδικό κλίμα έρχεται καθώς η Σαουδική Αραβία αναμένεται να παρατείνει την εθελοντική μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως (bpd) για έναν ακόμη μήνα, ώστε να συμπεριλάβει και τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με το Reuters, αναλυτές ανέφεραν ότι η Σαουδική Αραβία θα παρατείνει την εθελοντική μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως (bpd).

Το βασίλειο της Μέσης Ανατολής αναμένεται να το ανακοινώσει αυτό στη συνεδρίαση της Παρασκευής του OPEC+, του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και των συμμάχων του, που αντλεί περίπου το 40% του παγκόσμιου αργού.

Τι «βλέπει» η Goldman Sachs

Από την πλευρά της, η Goldman Sachs αναφέρεται σε report της που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα ότι «οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί κατά 18% από τα μέσα Ιουνίου, καθώς η υψηλή ζήτηση ρεκόρ και οι περικοπές της προσφοράς της Σαουδικής Αραβίας έχουν επαναφέρει τα ελλείμματα και καθώς η αγορά έχει εγκαταλείψει την απαισιοδοξία της για την ανάπτυξη. Εξακολουθούμε να αναμένουμε ότι η επιπλέον περικοπή της Σαουδικής Αραβίας κατά 1 εκατ. bpd θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο και θα μειωθεί στο μισό από τον Οκτώβριο» σημειώνεται στο report.

Η τράπεζα διατήρησε την πρόβλεψή της για το brent στα 86 δολάρια το βαρέλι για τον Δεκέμβριο και αναμένει ότι οι τιμές θα ανέλθουν στα 93 δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider