«Αντέχει» το τεχνολογικό ράλι στις ΗΠΑ- Φόβοι για «ξεφούσκωμα» της AI

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Αντέχει» το τεχνολογικό ράλι στις ΗΠΑ- Φόβοι για «ξεφούσκωμα» της AI
Οι επενδυτές στη Wall Street και όχι μόνο στοιχηματίζουν ότι το μεγάλο τεχνολογικό ράλι του 2023 θα έχει ισχύ, ενώ φαίνονται σκεπτικοί για τη φρενίτιδα που επικρατεί με την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ).

Οι επενδυτές στη Wall Street και όχι μόνο στοιχηματίζουν ότι το μεγάλο τεχνολογικό ράλι του 2023 θα έχει διάρκεια, ενώ φαίνονται σκεπτικοί για τη φρενίτιδα που επικρατεί με την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ).

Περίπου το 77% των 514 ερωτηθέντων στην τελευταία έρευνα του Markets Live Pulse σχεδιάζουν είτε να αυξήσουν τα μερίδιά τους σε μετοχές τεχνολογίας είτε να διατηρήσουν σταθερές τις θέσεις τους για το επόμενο εξάμηνο. Εν τω μεταξύ, λιγότερο από το 10% βλέπει μια «φούσκα» στον κλάδο σύντομα.

Παράλληλα, οι μισοί δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν από την τσέπη τους για εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσουν την προσωπική ή την επιχειρηματική τους ζωή, ενώ η πλειονότητα των εταιρειών δεν σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την ΑΙ για συναλλαγές ή επενδύσεις σύντομα. «Αυτή τη στιγμή, το hype για την ΑΙ φτάνει στο τέλος του», εκτιμά ο Τεντ Μόρτονσον, της Robert W. Baird & Co.

Ο Nasdaq έχει σημειώσει άνοδο πάνω από 40% φέτος μέχρι σήμερα, με επικεφαλής εταιρείες όπως η Apple και η Microsoft, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη αρχίζει να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος με πολλά apps να βρίσκονται ήδη στα σκαριά, αν και σε αρχικά στάδια. Η Nvidia έχει γίνει το «πρόσωπο» της φρενίτιδας δεδομένου ότι έγινε η πρώτος κατασκευάστρια τσιπ που μπήκε στο κλαμπ των επιχειρήσεων με χρηματιστηριακή αξία 1 τρισ. δολαρίων.

Ωστόσο, ενώ η ΑΙ κάνει αισθητή την παρουσία της και στους χώρους εργασίας, το 64% δεν την υποδέχεται θερμά, ενώ οικονομολόγοι της Goldman Sachs νωρίτερα φέτος υπολόγισαν ότι επτά στους 10 εργαζομένους στις ΗΠΑ θα δουν τις θέσεις εργασίας τους να επηρεάζονται από την νέα πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alpha Bank: Σημαντική αύξηση της αξίας των ελληνικών assets - Οι 4 παράγοντες

Όμιλος Adecco: Η προώθηση της συμπερίληψης στην αγορά εργασίας ενισχύει την παραγωγικότητα

Lamborghini: Πατάει «γκάζι» για 10.000 πωλήσεις φέτος

gazzetta
gazzetta reader insider insider