Νευρικότητα στην Wall Street, με το ενδιαφέρον στα επιτόκια της Fed

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νευρικότητα στην Wall Street, με το ενδιαφέρον στα επιτόκια της Fed
Σημαντικά κέρδη για τη μετοχή της Alphabet μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Απώλειες για την Microsoft.

Νευρικότητα καταγράφεται στην Wall Street για την Τετάρτη, με τους επενδυτές να εστιάζουν στις αποφάσεις για τα επιτόκια στις ΗΠΑ, κάνοντας παράλληλα «ταμείο» για τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones χάνει 0,07% ή 25,80 μονάδες σιτς 35.412 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,21% ή 9,70 μονάδες στις 4.558 μονάδες.

Ο Nasdaq πέφτει 0,45% ή 64,05 μονάδες στις 14.081 μονάδες.

Οι κινήσεις της Fed μετά από το καλοκαίρι

Το ενδιαφέρον των αναλυτών επικεντρώνεται στις σημερινές ανακοινώσεις από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed). Μετά από το τέλος τις διήμερης συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής της (FOMC), αναμένεται νέα αύξηση των επιτοκίων της τράπεζας κατά 25 μονάδες βάσης.

Υπενθυμίζεται πως η Fed προχωρά σε αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία. Τον Ιούνιο η τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια της, «δείχνοντας» ωστόσο σε αυξήσεις των επιτοκίων και μετά από το καλοκαίρι.

Η προσοχή θα «πέσει» στα όσα θα δηλώσει ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, για τις επόμενες κινήσεις της τράπεζας και ειδικότερα στο κατά πόσο θα συνεχιστεί η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της τράπεζας μέχρι το τέλος του 2023.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Ισχυρά κέρδη καταγράγει η μετοχή της Alphabet, στον απόηχο των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε την Τρίτη η μητρική της Google και τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα έσοδα από διαφημίσεις της Google ανήλθαν σε 58,14 δισ. δολάρια, από 56,29 δισ. δολάρια πέρυσι. Οι διαφημίσεις YouTube ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών στα 7,67 δισ. δολάρια, από 7,34 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος.

Απώλειες σημειώνει ο τίτλος της Microsoft, μια μέρα μετά από την κάμψη στην ανάπτυξη των εσόδων που ανακοίνωσε ο τεχνολογικός όμιλος την Τρίτη. Το τμήμα Intelligent Cloud της Microsoft συνέβαλε με έσοδα 23,99 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 15% και πάνω από τη συνηεναιτική εκτίμησ των 23,79 δισ. δολαρίων των αναλυτών που συμμετείχαν στην έρευνα του StreetAccount. Η μονάδα περιλαμβάνει το cloud Azure, τον SQL Server, τον Windows Server, το Visual Studio, το Nuance, το GitHub και τις εταιρικές υπηρεσίες.

Άνοδο πλέον του 3% έχει η μετοχή της Boeing με την αμερικανική εταιρεία να εμφανίζει αύξηση στην παραγωγή αεροσκαφών για το β' τρίμηνο του 2023.

Τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν ε 19,75 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 18% σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2022. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν έσοδα 18,45 δισ. δολαρίων. Οι ζημίες ανά μετοχή έφτασαν τα 149 εκατ. δολάρια ή 25 σεντ ανά μετοχή έναντι ζημιών 160 εκατ. δολαρίων ή 32 σεντ ανά μετοχή στο β' τρίμηνο του 2022. Οι προσαρμοσμένες ζημίες ανά μετοχή έφτασαν τα 82 σεντ έναντι εκτίμησης των αναλυτών για ζημίες 88 σεντ ανά μετοχή.

Ήπια κέρδη εμφανίζει η μετοχή της Coca-Cola, που αναθεώρησε προς τα πάνω το guidance κερδών για το σύνολο του οικονομικού έτους. Ο γίγαντας των ανθρακούχων ποτών ανέφερε καθαρά κέρδη β' τριμήνου ύψους 2,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 59 σεντς ανά μετοχή, από 1,91 δισεκατομμύρια δολάρια ή 44 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Μάκρο

Κάμψη κατέγραψαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας την Τετάρτη.

Οι πωλήσεις νέων κατοικιών ανήλθαν σε 697.000 έναντι 715.000 τον Μάιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 725.000 κατοικίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

JP Morgan: «Βλέπει» τον χρυσό σε νέα ρεκόρ το 2024, αλλά και μειώσεις επιτοκίων από την Fed

Ανοδικά οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη για πέμπτη ημέρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider