Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα επιτόκια - 6ήμερο ανοδικό σερί για τον Stoxx 600

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα επιτόκια - 6ήμερο ανοδικό σερί για τον Stoxx 600
Με μικτά πρόσημα και τον Stoxx 600 πάντως να «κλειδώνει» εξαήμερο ανοδικό ράλι, ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι ευρωαγορές. 

Με μικτά πρόσημα και τον Stoxx 600 πάντως να «κλειδώνει» εξαήμερο ανοδικό ράλι, ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι ευρωαγορές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 τερμάτισε με κέρδη κοντά στο 0,5%, φθάνοντας στις 467 μονάδες, κλείνοντας σε θετικό έδαφος για έκτη διαδοχική συνεδρίαση.

Όσον αφορά στους επιμέρους δείκτες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,17% στις 7.691 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,16% στις 7.415 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX κέρδισε 0,13% «διολισθαίνοντας» στις 16.211 μονάδες.

Παράλληλα, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώθηκε 0,2% υψηλότερα στις 28.966 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να χάνει 0,25% στις 9.519 μονάδες.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στις νέες αποφάσεις για τα επιτόκια από την Fed και την ΕΚΤ, την Τετάρτη και την Πέμπτη αντίστοιχα.

Όσον αφορά στην Fed, οι αγορές «στοιχηματίζουν» σε αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, μετά την παύση του Ιουνίου, ενώ μένει να φανεί είναι εάν αυτή η αύξηση θα είναι και η τελευταία του κύκλου σύσφιξης, με τους επενδυτές να αναμένουν με ενδιαφέρον την τοποθέτηση του Τζερόμ Πάουελ.

Επίσης, οι επενδυτές αναμένουν ότι και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, επιδείνωση για τρίτο διαδοχικό μήνα εμφάνισε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Ιούλιο, ξεπερνώντας και τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων. Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo μειώθηκε στις 87,3 μονάδες τον Ιούλιο, από τις 88,6 τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ifo, με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων να έχουν διαμορφωθεί στις 88,1 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιτόκια: Αντίστροφη μέτρηση για τις κρίσιμες αποφάσεις - Τι περιμένουν οι αγορές από Fed και ΕΚΤ

Πετρέλαιο: Αύξηση στις τιμές τους επόμενους μήνες παρά τις πιέσεις των Κεντρικών Τραπεζών

Άλμα έως και 15% στις τιμές των σιτηρών «βλέπει» το ΔΝΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider