Γερμανία: Πτώση του επιχειρηματικού κλίματος για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Ιούλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Πτώση του επιχειρηματικού κλίματος για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Ιούλιο
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo μειώθηκε στις 87,3 μονάδες τον Ιούλιο, με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων να έχουν διαμορφωθεί στις 88,1 μονάδες.

Επιδείνωση για τρίτο διαδοχικό μήνα εμφάνισε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Ιούλιο, ξεπερνώντας και τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo μειώθηκε στις 87,3 μονάδες τον Ιούλιο, από τις 88,6 τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ifo, με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων να έχουν διαμορφωθεί στις 88,1 μονάδες.

«Η κατάσταση στη γερμανική οικονομία γίνεται πιο ζοφερή», δήλωσε ο Clemens Fuest, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ifo. Ο δείκτης που μετράει τις τρέχουσες συνθήκες υποχώρησε στις 91,3 μονάδες τον Ιούλιο από τις 93,7 τον Ιούνιο. Παράλληλα, ο δείκτης που αξιολογεί τις προσδοκίες για τους επόμενους έξι μήνες υποχώρησε επίσης, στις 83,5 τον Ιούλιο από 83,8 τον Ιούνιο.

Στον τομέα της μεταποίησης, οι προσδοκίες ήταν ακόμα πιο απαισιόδοξες, με τις εταιρείες να λαμβάνουν λιγότερες νέες παραγγελίες. Ο δείκτης ήταν ασθενέστερος και σε άλλους τομείς: υπηρεσίες, εμπόριο και κατασκευές, όπου ο αντίστοιχος δείκτης υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο του 2010.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Αναθερμαίνονται τα σενάρια μείωσης φόρων υπό την «πίεση» των συμβούλων του Λίντνερ

Ιταλία: Πενήντα πυρκαγιές στη Σικελία - Δεκάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στα περίχωρα του Παλέρμο

gazzetta
gazzetta reader insider insider