Wall Street: Ολοταχώς για το 10Χ10 ο Dow Jones για πρώτη φορά από το 2017

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ολοταχώς για το 10Χ10 ο Dow Jones για πρώτη φορά από το 2017
Ο Dow Jones κινείται προς την 10η συνεχόμενη συνεδρίαση ανόδου. Απώλειες για τη μετοχή της American Express.

Τελευταία ενημέρωση 21.45

Κέρδη σημειώνει η Wall Street για την Παρασκευή, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει καρφωμένο στις ανακοινώσεις των εισηγμένων κολοσσών του αμερικανικού χρηματιστηρίου, ενώ η αγορά αναμένει τις νέες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο πεδίο της νομισματικής της πολιτικής.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,26% ή 92 μονάδες στις 35.317 μονάδες, προς την 10η συνεχόμενη συνεδρίαση ανόδου, κάτι που έχει να συμβεί σχεδόν έξι χρόνια και συγκεκριμένα από τον Αύγουστο του 2017

Ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,36% και διαπραγματεύεται στις 4.551 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,18% στις 14.088 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία κλίμακα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1%, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη σχεδόν 2,3%, την στιγμή που ο Nasdaq εμφανίζει θετικό πρόσημο, με άνοδο 4%, καθώς σχεδόν το 75% των εταιρειών που έχουν δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα β' τριμήνου έχουν υπερβεί τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, απώλειες 4% σημειώνει η μετοχή της American Express αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα για το β' τρίμηνο που κινήθηκαν κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Πτώση σχεδόν 3,5% σημειώνει και η μετοχή της μεταφορικής CSX, καθώς απογοήτευσαν οι επιδόσεις τους στο προηγούμενο τρίμηνο.

«Κλειδωμένη» η αύξηση επιτοκίων της Fed

Οι αναλυτές εστιάζουν στις αποφάσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) σχετικά με τις αυξήσεις των επιτοκίων της με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Η νομισματική επιτροπή της Fed (FOMC) συνεδριάζει στις 25 και 26 Ιουλίου και αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης, σύμφωνα με το FedWach του CME Group. Η προσοχή βρίσκεται στις δηλώσεις που θα κάνει την Τετάρτη ο πρόεδρος της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, σχετικά με τις μελλοντικές αποφάσεις της Fed και ειδικότερα το εάν ο ίδιος θα «δείξει» προς νέες αυξήσεις των επιτοκίων της τράπεζας μετά από το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οριακά κέρδη για τον χρυσό στην εβδομάδα

Θετικό κλείσιμο Παρασκευής και εβδομάδας για τις ευρωαγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider