Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές στη σκιά του PMI

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές στη σκιά του PMI
Σε «κόκκινο» έδαφος διαμορφώθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα τελευταία ανησυχητικά σημάδα για την οικονομία της Ευρωζώνης. 

Σε «κόκκινο» έδαφος διαμορφώθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα τελευταία ανησυχητικά σημάδα για την οικονομία της Ευρωζώνης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 τερμάτισε 0,73% χαμηλότερα στις 457 μονάδες, μετά από τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις υποτονικών κινήσεων, καθώς το κλίμα διαφαίνεται συγκρατημένο εν όψει των εταιρικών αποτελεσμάτων β' τριμήνου.

Όσον αφορά στους επιμέρους δείκτες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 1% στις 7.442 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε κατά 0,63% στις 15.937 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι «έπεσε» 0,8% στις 7.310 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε πτώση 0,59% φθάνοντας στις 28.220 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε απώλειες 1,06% και διαμορφώθηκε στις 9.486 μονάδες.

Το κλίμα επιβαρύνθηκε από τα τελευταία στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης PMI για την Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στις 49,9 μονάδες έναντι 50,8 μονάδων στην αρχική εκτίμηση της S&P Global. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 6 μηνών.

Επίσης, ισχυρή συρρίκνωση κατέγραψε ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) στην Ευρωζώνη για τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Eurostat.

Σε ετήσιο επίπεδο, ο PPI διαμορφώθηκε στο -1,5% έναντι +0,9% τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο -1,3%. Είναι η πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2022 που ο ετήσιος PPI της Ευρωζώνης εμφανίζεται υπό του 0.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν σήμερα και τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, αναζητώντας σημάδια για τα επόμενα βήματα της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: Βελτιωμένες οι καταναλωτικές προσδοκίες τον Μάιο για πληθωρισμό, εισόδημα, ανεργία

Απαισιόδοξες οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες για το μέλλον - Οι χειρότερες εκτιμήσεις από το 2008

JP Morgan για Βρετανία: Τα επιτόκια μπορεί να φθάσουν στο 7% - Κίνδυνος «απότομης προσγείωσης»

gazzetta
gazzetta reader insider insider