Η Wagner συνεχίζει να «δοκιμάζει» το ρούβλι - Σε χαμηλό 15 μηνών έναντι του δολαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Wagner συνεχίζει να «δοκιμάζει» το ρούβλι - Σε χαμηλό 15 μηνών έναντι του δολαρίου
Το ρωσικό νόμισμα υποχωρούσε 0,7% έναντι του ευρώ και 0,8% έναντι του κινεζικού γουάν.

Σε πολύμηνο χαμηλό βρέθηκε την Πέμπτη το ρωσικό ρούβλι έναντι του δολαρίου, καθώς η ανταρσία της μισθοφορικής ομάδας Wagner έναντι της Μόσχας που απετράπη τελευταία στιγμή το περασμένο Σαββατοκύριακο συνεχίζει να πιέζει το νόμισμα της χώρας.

Σύμφωνα με το Reuters, στις 11:23 της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) το ρούβλι έχανε 0,7% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 89,96 ρούβλια έναντι 1 δολαρίου. Πρόσκαιρα, η ισοτιμία έφτασε έως και τα 87,47 ρούβλια έναντι 1 δολαρίου, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2022.

Ακόμα, το ρωσικό νόμισμα υποχωρούσε 0,7% έναντι του ευρώ και 0,8% έναντι του κινεζικού γουάν.

Σημειώνεται πως η ανταρσία του επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, έναντι του Βλαντίμιρ Πούτιν έφερε στις αγορές αμφιβολίες για την ισχύ που διατηρεί ο Ρώσος πρόεδρος, σχεδόν 1,5 χρόνο μετά από την έναρξη του πολέμου της Μόσχας στην Ουκραία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ποντάρουν Ελλάδα και για το καλοκαίρι του 2026 οι αεροπορικές

Αγγελίες εργασίας: Ποιες ειδικότητες έχει ανάγκη η ελληνική αγορά και ποιες αναζητά η Ευρώπη - Πως «φιλτράρονται» τα βιογραφικά

Ενεργειακή Φτώχεια: Το κρυφό κοινωνικό κόστος πίσω από το φως και τη θέρμανση

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider