Citi: Οι περικοπές της Σ. Αραβίας είναι απίθανό να ωθήσουν τις τιμές του αργού στα 90 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Citi: Οι περικοπές της Σ. Αραβίας είναι απίθανό να ωθήσουν τις τιμές του αργού στα 90 δολάρια
«Απίθανο» χαρακτηρίζει αναλυτής της Citi το ενδεχόμενο αύξησης των τιμών του πετρελαίου στα επίπεδα των 90 δολαρίων εξαιτίας της νέας μείωσης της παραγωγής αργού που ανακοίνωσε την Κυριακή η Σαουδική Αραβία.

«Απίθανο» χαρακτηρίζει αναλυτής της Citi το ενδεχόμενο αύξησης των τιμών του πετρελαίου στα επίπεδα των 90 δολαρίων εξαιτίας της νέας μείωσης της παραγωγής αργού που ανακοίνωσε την Κυριακή η Σαουδική Αραβία, στον απόηχο της συνεδρίασης του OPEC+ στην Βιέννη το σαββατοκύριακο.

Πιο αναλυτικά, σε έκθεσή της, η τράπεζα υποστηρίζει πως η ισχυρότερη προσφορά από τις χώρες εκτός της συμμαχίας του OPEC+ μέχρι το τέλος του έτους, οι πιθανότητες ύφεσης σε ΗΠΑ και Ευρώπη αλλά και η χαμηλότερη του αναμενομένου ανάπτυξη στην Κίνα θα μπορούσαν να ωθήσουν τις τιμές χαμηλότερα τόσο το 2023 όσο και το 2024.

Διαβάστε ακόμα - Οι ΗΠΑ «βλέπουν» ακριβότερες τις τιμές του πετρελαίου το 2023 και το 2024

Μάλιστα, οι αναλυτές της Citi εκτιμούν πως το εύρος των τιμών για το brent θα κυμανθεί πέριξ των 81 δολαρίων/βαρέλι μέχρι τα τέλη του έτους, καθώς θεωρούν πως η κίνηση της Σαουδικής Αραβίας να περικόψει περαιτέρω την ημερήσια παραγωγή κατά 1 εκατ. βαρέλια έγινε με στόχο μία ήπια αύξηση των τιμών κατά περίπου 10 δολάρια από τα τρέχοντα επίπεδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι ΗΠΑ «βλέπουν» ακριβότερες τις τιμές του πετρελαίου το 2023 και το 2024 

Καύσιμα: Ανεβαίνουν οι τιμές – Φόβος για εκτόξευση της βενζίνης το καλοκαίρι

gazzetta
gazzetta reader insider insider