Πετρέλαιο: Με κέρδη το ξεκίνημα στον Μάιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Με κέρδη το ξεκίνημα στον Μάιο
Με την προσοχή να στρέφεται στις αποφάσεις του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και των συμμάχων του (OPEC+).

Με σημαντική άνοδο ξεκίνησαν τον Μάιο τα συμβόλαια του πετρελαίου, με τον «μαύρο χρυσό» να σταματά ένα αρνητικό σερί 3 ημερών και με την προσοχή να στρέφεται στις αποφάσεις του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και των συμμάχων του (OPEC+).

Στις 4 Ιουνίου συνεδριάζουν οι υπουργοί Ενέργειας του OPEC+ και μένει να φανεί εάν θα αποφασίσουν μείωση της παραγωγής του πετρελαίου που παράγουν ή εάν θα διατηρήσουν την παραγωγή τους στα τρέχοντα επίπεδα. Ενδεχόμενη μείωση της παραγωγής θα μπορούσε να δώσει «πάτημα» για άνοδο των τιμών του πετρελαίου λόγω της μικρότερης διάθεσης του στη διεθνή αγορά.

Εξάλλου, την Τετάρτη τα στοιχεία από την αρμόδια ομοσπονδιακή υπηρεσία των ΗΠΑ (EIA) έδειξαν εβδομαδιαία αύξησης του αργού πετρελαίου κατά 4,5 εκατ. βαρέλια έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για αύξηση 1,1 εκατ. βαρέλια.

Υπό το πρίσμα των παραπάνω, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Ιουλίου, ενισχύθηκαν 2,95% ή 2,01 δολάρια στα 70.10 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανοδικά ο χρυσός την Πέμπτη, ξεπερνώντας πρόσκαιρα τα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά

gazzetta
gazzetta reader insider insider